Skvaller
av


Lite tisdagsskvaller: Jag lagar oftast mat i pyjamas och inte klackar, jag använder nästan alltid chili i min matlagning (speciellt dessa som jag fick av min kompis mamma) och jag har fått ont i ryggen igen. Hur som helst, jag har denna meny att se framemot till kvällens middag, bakad sötpotatis med egengjord ”skagenröra”.
Du behöver:
1 stor bakad potatis
1 msk smör (gärna ekologiskt)
4 msk kvarg
1/3 rödlök
gravad lax (el kräftstjärtar)
lite finhackad chili
salt och peppar
dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Dela sötpotatisen i två delar (tyvärr måste man kriga för det). Lägg små klickar smör på båda bitarna och in i ugnen o ca 30-40 minuter.
Undertiden hacka löken, laxen och chilin. Krydda och ha i kvargen. Blanda!
När sötpotatisen är klar, ha på röran och strö över med dill. Smaklig måltid kära du!