
Fredagslunchen blev på Jernet där jag fick smaka på en utav de godaste laxbitarna jag ätit i mitt liv. Saftig, kryddig och fräsch. Kan varmt rekommenderas.
Idag ”slängde” jag bara ihop en lunch. Inspirationen kommer från medelhavsländerna och kallas för Köfte. Svenska översättningen till det är Linsbullar. Passar perfekt för alla vegetarianer där ute och även för oss hälsonördar. Jag serverade kräftstjärtar till och habbibi vad gott!
Du behöver:
2 dl röda linser
1 dl småkorniga bulgur
3 dl vatten
1 gul lök
0,5 dl rapsolja
2-4 salladslök
1 msk tomatpuré
persilja
citronsaft
kryddor
Gör så här:
Skölj linserna väl. Fyll en kastrull med vatten och koka linserna tills det mjuknar. Ta av från värmen och häll bulgur och stäng locket, vänta tills det sväller.
Under tiden du väntar, stek gul löken i olja och när det fått färg tillsätt purén. Häll över såsen över linserna och bulguren. Blanda och blanda. Lått det svalna och sedan tillsätt resten av ingredienserna.
God morgon träningsvärk. Efter en lång powerwalk ute i solen är det nu tid för dagens bästa måltid. Frukost!
Idag har jag haft en riktig unnar dag. Klippt mig, köpt GelLack och lyxat till middagen med både lax och Masi. Testade på något nytt idag, nämligen blomkålscouscous som Joanna tipsade mig om. Gott gotti gott, gott!
Du behöver:
1 blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
smör
Gör så här:
Riv blomkål med den grova sidan av rivjärnet. Stek vitlöken i smör, tillsätt rivna blomkålen. Voila!
Tack för Joannas och hennes mans tips. Jag uppskattar alla era tips så give me, give me.
I och med att jag ska på en föreläsning som håller på väldigt länge är det bra att ha med sig bra mellanmål. Gjorde dessa godingar på 10 minuter som kommer vara perfekta.
Du behöver:
1,5 dl havregryn
0,5 dl cashewnötter
1 mogen banan
0,5 dl solrosfrön
2 msk kokosflingor
Lite jordnötssmör
Gör så här:
Sätt ungen på 220°. Mosa bananen tills det inte är klumpigt, tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Häll över smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma det som en fyrkant. Grädda i ca 15-20 minuter. Dela det i fyra bitar och njut.
Tidigt mötte jag upp Betty, tjejen jag är mentor till, för en vandringstur på Söder. Spontant hamnade vi på Fotografiska där vi fick möta på kultur, våfflor och David Chapelle. Varför gör man inte sådant allt oftare?
Veckans vara är Ekologisk Jordnötssmör Creamy. En kravmärkt jornötssmör som innheåller 99.3% rostade jordnötter och lite havssalt. Det bästa är att det inte finns något tillsatt socker. Gott som pålägg till smörgåsen och som fyllning i bakverk. Finns att köpa i alla mataffärer och även den här varan är värd varje krona.
Startar morgonen med att äta en bra frukost samtidigt som det betalas räkningar och hyror.