Min favorit

av Maria

DSC_0809Det här gamla recept är min absoluta favorit i min efterrättssamling. Gott, enkelt och väldigt bra som mellanmål. Ska faktiskt baka de imorgon för att vara bunkra upp mig med efterrätt till nästa vecka då en tung hemtenta ska skrivas. Gäller att planera rätt för att hålla sig till nyttiga sidan. Ta hand om er!

Du behöver: 

1 paket svarta bönor

1 dl mandelmjöl

3 msk smält kokosolja

0,5 dl mandemjölk

1 tsk bakpulver

2 msk raw kakao

3 msk agavesirap (ev mer)

Chokladknappar på toppen  (kan uteslutas)

 Gör så här:

Värm ugnen på 200°.

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer.

Klicka ut smeten med en sked på en bakplåt med bakplåtspapper. Toppa med chokladknapparna.

In i ugnen i ca 15 minuter.

Mmmmm….kakor!

Visste ni?

av Maria

DSC_2829Visste ni att jag äter glutenfri havregrynsgröt med bär och mandelmjölk varje morgon? Det är den enda rutinen jag har i mitt liv annars är jag inget stort fan av rutiner. Varför? Vet faktiskt inte men det kan förklara min entreprenörsanda. Vad har ni för rutiner? Ta hand om er!

 

Kategorier Allmänt, Frukost

Nyttig chips

av Maria

DSC_2827

DSC_2815Det är få ingredienser MEN tyvärr tar lång tid att tillaga. Om du är hemma en kväll så kan du passa på att göra lite äppelchips för de är trots allt väldigt goda. Hoppas det smakar!

Du behöver: 

3 äpplen (röda)

1 tsk kanel

1-2 msk steviaströ

2 dl vatten

 

Gör så här: 

Värm ugnen på 70°.

Koka ihop vattnet, kanelen och stevian i en liten kastrull.

Doppa i äppelskivorna och lägg över på en bakplåt med bakplåts papper.

In i ugnen i ca 3 timmar.

Dagens kontor

av Maria

DSC_2791Dagens kontor består av rosa rosor, min assistent Mac, guldklockan som hjälper mig med deadlines och doften av Byredo som visar att min näsa är tillbaka till liv efter förkylningen. Juste ja, snacks också. Idag bjöd jag mig själv på äppelchips, recept kommer snart. Ta hand om er!

 

Här är receptet

av Maria

DSC_2786

DSC_2780Att göra sin äggröra i ugnen är mycket underskattat för vem skulle ha tackar nej till en äggpaj? Mycket god och väldigt enkel att tillaga men det bästa av allt är att receptet är perfekt till lunchlådan. Hoppas det smakar bra!

Du behöver för 2 personer: 

4 ägg

2 nävar med bladspenat

10 stycken coctailtomater

0,5 dl riven ost

0,5 dl mjölk

Salt & peppar

Sesamfrön till toppen

 

Gör så här: 

Värm ugnen på 250°.

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Häll över en mellanstor form (jag hade 15 cm*15).

In i ugnen i ca 15 minuter.

Servera!

Jag står till tjänst

av Maria

DSC_2756-3

Jag anatar att alla är mitt i sin ”nytt år, nya tag” period. Självklart vill jag vara till hjälp och kommer därför att lägga upp hälsosamma recept på maträtter och efterrätter som är lätta att laga. Här ovan ser ni en Äggpaj som är perfekt när man tröttnat på klassiska äggröran. Recept kommer upp snart!

 

Sjuk. Igen.

av Maria

_DSC6109-003Hur har eran start på 2015 varit? Min har börjat med Netflixmaraton, näsdukar och smärta i hela kroppen. Tyvärr kickade jag igång året med att vara sjuk. Medan jag jobbar på att bli frisk så får ni ha en fin helg. Ta hand om er!

Gott nytt år!

av Maria

DSC_2774

DSC_2728

jnDSC_2741-2

kjVilken nyårsnatt! Min kväll bestod av en helt fantastisk matupplevelse (Tack till Fredrik för det!), en selfie stick som fångade upp allas miner under kvällen och ett helt nytt men roligt sällskap. Jag fick ett bra avslut på året och en väldigt rolig start på det nya. PS. glöm inte att spana in nyårsmenyn. Ta hand om er!

Kategorier Smoothies

Tack 2014

av Maria

DSC_2746

DSC_27372014, du har gett mig mycket och lite till. Tack för att jag fått börja blogga på Aftonbladet Wellness, tack för att jag äntligen dragit igång min YouTube-kanal, tack för att jag tagit steget och registrerat mitt företag Kockeniklackar, tack för att jag fått stå på Lidingömässan, tack för min fina logga, tack för att jag fick se Paris, tack för att jag fick äta ny plockade persikor i Armenien med hela min familj, tack för att jag fått modet att bli vegetarian, tack för att jag fått säga hejdå till gamla relationer för att ta in de nya människorna i mitt liv som är bra för mig och fram för allt TACK TILL ER, ni är klart bäst. Ironiskt nog avslutar jag detta år med att lägga upp bilder på kvällens onyttiga efterrätt, Pannacotta med smak av vitchoklad serveras med färska bär och macarons. 2015, bring it on!

 

Här är receptet

av Maria

DSC_2740

DSC_2747Här är den magiska Mango pannacottan som jag trixade fram. Inget socker, inga mejeriprodukter men fortfarande fantastiskt god.  Hoppas ni tycker att det smakar bra och glöm inte att ta hand om er!

Du behöver:

botten

2 dl mandelmjölk/sojagrädde

½ påse vegegel

1 krm vaniljpulver

1 msk stevia 

toppen

2 dl mixad mango

2 msk citron

0,5 dl vatten

½ vegegel

Hallon till

 

Gör så här:

Börja med att koka ihop allt till botten och häll sedan över det i två små skålar.

Mixa sedan mangon med en stavmixer (sila gärna också).

Därefter, koka mangon med resten av ingridienserna till toppenlagret.

Häll smeten över botten och låt det få stå i kylen.

Servera med hallon!

Sida 62 av 175