Startsida / Inlägg

Jag har sett döden i vitögat

av Robbie Lauler

Jag befann mig nämligen på Stockholms central i eftermiddags. Visste inte att det fanns så många människor.

Krigade till mig en bra position i Burger King-kön, en dubbel Whopper med ost och sedan ståplats vid papperskorgarna. Helt o k om det inte vore för att en medlem ur Ryggsäcksmaffian gjorde en U-sväng tätt intill och sopade mina strips i backen.

Han såg också döden i vitögat men jag lät honom löpa; bär du en ryggsäck stor som en peruansk bergsby har du nog med problem i livet.

Eftersom Stockholms central givetvis är under ombyggnad nu i jul skulle man följa en grön linje för att komma till spår 12. Det var en ganska lustig syn; där gick vi på led med blicken borrad i marken, väjde varken för barnvagnar eller pensionärer, allt för att inte tappa den gröna linjen. Ett par av oss gick åt längs vägen, men jag tog mig levande på tåget och kände mig större än John Coffey.

Plats i boskapsvagnen men ganska lugnt, bara en bebis som inte vill sova. Har varit med om värre.

Träffade Rock-Janna, stabil Sportbladet-medarbetare för några år sedan men hon övergav oss för konkurrenten…eller det gjorde hon inte riktigt men hon fick ihop det med en av konkurrentens mer framstående fotbollsreportrar…nu jobbade hon på SVT:s text tv vilket är lite intressant; man vet aldrig vem som jobbar på SVT:s text tv eftersom de aldrig är på plats på matcher eller har bylines. Nu vet vi att Rock-Janna i alla fall har jobbat där men hon skulle snart vidare i livet.

Tåget naturligtvis försenat, ännu så länge med en halvtimme på en timmes resa. Det kommer mera.

Zlatan ska göra 40 mål tycker Pep Guardiola – inte ens chans, säger jag. Han gör 15-20 i ligan (okej då, kanske 25) men max fem till i Champions League. Övriga matcher räknas inte.

Har en artikel om före detta advokat Martin Klette till morgondagens papper. När jag bad honom ge sin syn på vissa uppgifter svarade Klette via SMS att han inte kunde svara innan 27 december. Då skrev jag tillbaka att artikeln går i morgon. Då sa Klette att han skulle leta reda på en fax som jag kunde skicka frågorna till i kväll. Jag har ännu inte fått något nummer till faxen. Han skulle kunna lyfta telefonen och svara men här gäller det att göra allt så besvärligt som möjligt. Mogen kille.

Nu ska jag fila vidare på min bloggårskrönika.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB