Startsida / Inlägg

Rättvisan segrar till slut

av Robbie Lauler

Diego Milito var den ende som hotade Barcelona i höstas, jag är inte förvånad att han chockade Chelsea direkt. Men jag kände inte igen Chelseas försvarsagerande i målsituationen. Såg ut som något en annan kunnat trassla in.

Bara jag som fortfarande tittar efter Zlatan när jag ser Inter spela?

Kalou blev först våldtagen bakifrån av Walter Samuel, sedan rånad av den assisterande domaren som borde sett övergreppet. Om inte Kalou förstärkt med armarna hade huvuddomaren blåst trots sin dåliga position? Värt att fundera på.

Kalou fick dock sin revansch och på så sätt kan man säga att rättvisan oftast segrar till slut. Klar målvaktstavla av Júlio César.

Var då slutresultatet 2-1 till Inter rättvist? Ja det var inte orättvist i alla fall. Och Cech skadad. Min slutsegrare Chelsea är nog lite skakade inför returen. Tänk om Mourinho skickar ut Chelsea, vilken grej. Sett till kvällens match är det ett bättre Inter än jag sett någonsin tidigare i Champions League. Den fart som laget så ofta saknat finns nu på ett antal offensiva positioner.

…men Chelsea är fortfarande min slutsegrare.

Lampard avgjorde inte matchen – men han har avgjort debatten om fotbollsspelare vs hockeyspelare.

…å andra sidan: även om du har 150 i IQ kan du åka på en tunnel av någon som nätt och jämnt når upp till hälften på skalan.

Riktigt bra fotbollsmatch jämfört med i går. Men någon gång vid 22-tiden skakade mitt hus i Solna till. Kändes som jag var ensam i världen om att kolla på TV6 när Marcus Hellner gick över mållinjen i stafetten. Vad är det med den gubben? Om vi haft Hellner i fronten vid Poltava hade våra historieböcker sett annorlunda ut.

…tänk att Nätchefen vek ner sig igen. Tydligen inte på plats när stafetthjältarna red ut.

Nu laddar vi för hockeyn i morgon bitti.

Gillade den här rubriken angående kaoset kring allsvenska starten: FÖRBUNDETS BESLUT EFTER KRISMÖTET: NYTT KRISMÖTE IMORGON.

…då är det nog kris alla gånger.

I dag har jag gjort TV med både Anna Anka och Hasse Aro. Trevliga och ödmjuka bägge två.

Om Jonas Karlsson eller någon annan tog illa upp av mitt inlägg ber jag om ursäkt. Jag har ingen aning om Jonas Karlssons bakgrund och fritidsintressen, jag sköt enbart från höften, det var ett försök till satir och jag har hört och sett betydligt värre i Ledstjärnans kanals program Parlamentet. Kritisera gärna min talang som satiriker men försök inte hävda att det var ett allvarligt menat försök att beskriva Karlsson som person.

Min mamma ringde tidigare i kväll. Hon undrade hur det var med mig, om jag var ledsen för alla ”elaka” kommentarer jag fått. Hon måste missat det jag själv skrivit ovanför.

…men vi lärde oss åtminstone en sak: driv gärna hur hårt och osmakligt som helst med kvällstidningsjournalister och TV4-profiler – men ger du dig på en snubbe på SVT slår svenska folket bakut.

Själv avgår jag som satiriker med omedelbar verkan.

…efter att jag kommenterat detta som jag hittade i Aftonbladets ledare i dag om vinterkaoset:

”Tåg fryser fast, vägar snöar igen och kollektivtrafiken i storstäderna har havererat. Dessutom rasar hus samman. I helgen föll delar av taket in i den nybyggda Arena Vänersborg, och i Nyköping fångades den svenska eliten av hoppkaniner under resterna av en tennishall”.

…det var väl inte Karlssons kaniner? 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB