Startsida / Inlägg

Räkna aldrig bort Bayern

av Robbie Lauler

Noterar ett nytt lysande inhopp av Kim Källström när min Champions League-semifinalist Lyon kopplade greppet mot Bordeaux via 3-1 hemma. Har svårt att se att Lyon tappa detta – rutinen väger tungt.

Själv följde jag Bayern München-Manchester United via O’Learys på centralstationen i Stockholm. Ska kasta mig på tåget mot Åre strax. Jag fick se en härlig fotbollsmatch. Klose byttes in mot slutet och då kom också Bayerns segermål – Ivica Olic utnyttjade att Evra drällde med bollen och avslutade kliniskt efter att ha lurat ner van der Saar i fel hörn. Men det var i grund och botten Kloses mål, eller hur?

United tog en tidig ledning genom Rooney (vem annars) men lät sig sedan pressas tillbaka (?). Andra halvlek dominerade tyskarna fullständigt, förutom Vidics stenhårda nick i ribban. Riberys kvittering kanske såg ut som en dåligt slagen frispark men glöm inte att fransmannen sköt i exakt den del av muren där det stod en röd Bayern-spelare som hoppade undan. Flyt men inte bara flyt.

Många kommer säkert säga att United vänder detta lätt men vi ska inte glömma att så trodde vi om Chelsea också efter att de förlorat borta mot Inter med 2-1. Det här är skrällarnas Champions League så varför inte? Rooney skadad till råga på allt. Även om grundtipset naturligtvis måste vara Man U.

Häcken gjorde 4-2 hemma på Trelleborg och lär enligt rapporterna ha spelat bra för första gången i år. De har nu tre raka segrar och leder allsvenskan efter att tredje omgången fullbordats. De som inte räknade med Häcken i år kan bara skylla på att de var för dåligt pålästa. Själv fick jag mycket skit när jag tippade Hisingslaget femma men det tipset slipper jag nog att äta upp.

Spelade in fredagens Laul Calling redan under kvällen då jag som sagt är på väg till Åre för ett litet påskbreak. Blir ett extra långt avsnitt eftersom vi sedan gör en paus på två veckor. Missa inte Jesper Blomqvist om nya jobbet i Hammarby, superettan, tiden i Milan och United och mycket, mycket mer.

Långfredag 12.00 lägger vi ut på sportbladet.se. Tidigare gick den här Jesus-serien alltid på SVT över påsk men nu får ni hålla till godo med Jeppe B. Inte så jävla illa.

Bloggen är tillbaka på långfredag för att diskutera veckans program. Nu ska jag åka nattåg. Dunk dunk.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB