Startsida / Inlägg

Bästa med Manchester-derbyt var pausen

av Robbie Lauler

Min ledstjärna inom journalistiken tar upp en intressant grej i sitt senaste blogginlägg, nämligen att vi är på väg att vinna. Det är en lång väg kvar men vi är på väg att vinna. Det handlar om näthatet. Jag märker det för varje dag, hatinläggen blir färre och färre, idioterna verkar ha tröttnat, de orkar inte hata lika intensivt längre, däremot orkar Ledstjärnan och jag skriva, underhålla, provocera och väcka debatt. Vi kommer att vinna till slut. Om ni kollar Bank & Niva-bloggen, och även denna blogg, så är det ganska städat numera. Det var annorlunda förr. Vi kommer att vinna. Lösningen är inte att stänga kommentarsfälten, lösningen är marginalisera idioterna – dessa tjocka, fula, ensamma, lågintelligenta varelser som skriver massa skit utan att stå med namn. Hur tänker ni? Kan inte något anonym ”tala ut” här på bloggen? Hur tänker du? Är du packad, drogad eller bara dum i huvudet?

…just därför är det tragiskt när offentliga personer, framför allt Broder Birro, allt som oftast sänker sig till dräggens nivå, talar dess språk och ger dem syre att fortsätta hata. Det är trist att Broder Birro känner sig tvungen att hata på samma sätt som de anonyma dräggen. Här en lista på uttryck som Broder Birro använt i sin blogg om kollegor och andra:

avskum

skalbaggar

radioaktiva krymplingar

rövhål

inavlade

efterblivna

apor

arsel

klamydia i skallen

fladdermöss

mediala luder med själen uppkörd i tarmkanalen

…jag tycker att Broder Birro borde sluta med detta, han bidrar till ett sämre klimat i världen. Han och Island.

Manchester-derbyt tände inte riktigt till. Bäst var egentligen halvtidssnacket. Jens Fjellström – jag har skrivit detta tidigare – är en personlig favorit. TV-begåvad och fotbollskunnig i samma person. Nästan i klass med Bank & Niva. Skulle ni vilja se honom i Laul Calling? Låta honom prata lite om sig själv? Förste journalist efter Stefan Alfelt att bli inbjuden i så fall.

…i början hade vi problem att få gäster, nu står folk i kö.

Paul Scholes nickade in matchens enda mål i 93:e minuten. Det räddade spänningen i Premier League. Nu får vi se hur Chelsea svarar – eller om Tottenham ska fortsätta på den inslagna vägen och sänker nästa guldkandidat.

Annars har vi tydligen lite problem på tidningen. Folk klagar på att vi skriver mer om AIK:s kris än om Helsingborgs och Malmö FF:s framgångar. Här måste jag hålla med våra läsare. Vi här uppe i Stockholm vill också läsa om varför det går bra för HIF och MFF. Men inte ens på vår nätsida hittar jag särskilt mycket om det. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB