Startsida / Inlägg

Det finska fotbolls…fiaskot

av Robbie Lauler

Jonas Bergström hade allt: ihop det med prinsessan, uppskattad av kungen, kompis med prinsen. Nu rapporteras det i norska medier om ett högt handbollsspel på Bygget i Åre (av alla ställen). Om det stämmer kan man fråga sig: var det värt det?

Sharbel Touma från start för Djurgården i dag. Vi vet att han har en hög högstanivå men det är inte alltid han visar det. En bra Touma-säsong kan göra viss skillnad för Djurgården.

…annat med finländarna som invaderat allsvenskan senaste åren. Det har väl gått så där. Djurgårdens Kasper Hämäläinen är bra, Joona Toivo lirar från start i kväll medan Jani Lyyski är petad. 

Om vi vidgar perspektivet: Tomi Maanojas, AIK, plats i startelvan har hängt på en skör tråd, Gais-keepern Henri Sillanpää har inte fått en minut, Jens Portin har inte rosat Gefle-marknaden, Tuomo Turunen har det tungt i Blåvitt, Hannu Patronen nöter bänk i Helsingborg, Paulus Arajuuri skulle täta Kalmars försvar men det har blivit tvärtom, Markus Halsti är komplementspelare i Malmö och Paulus Roiha har inte lyckats spräcka Åtvidabergs målnolla.

…egentligen är det väl bara Örebros Roni Porokara som levererar på allvar?

Kanske dags att sätta övriga på första bästa Cinderella-avgång?

Bajen är hetare än 2001. Då mötte laget också Gif Sundsvall i hemmapremiären, vann med 1-0 och vann senare hela jävla allsvenskan. I kväll väntas publiksiffran bli högre än 10 196 – men frågan är om resultatet blir bättre? Lutar åt kryss.

Kryss känns som ett smart tips på Olympia (där väntas ännu större publik by the way) – men jag sticker ut hakan och säger 2-1 till Helsingborg. Till skillnad från Sportbladets expert på skånska – som menar att HIF utan Marcus Lantz inte är mycket bättre än Åtvidaberg – är jag ganska imponerad av vad Conny Karlssons gäng åstadkommit. Och Lantz är med i kväll.

Vad händer om du sätter 20 superstjärnor hundra mil i buss inför en viktig fotbollsmatch? Svaret får vi ikväll när Inter och Barcelona möts i Milano. Barca-tränaren Pep Guardiola lär kommenterat det hela med att ”Jag är glad att Inter slog ut CSKA Moskva”. Bussturen hade blivit aningen längre annars…

…kanske är det den sortens positiva tänkande som gör att Barca grejer detta, kanske lyckas Inter med den taktik min kollega Simon Bank ritar upp i senaste Laul Calling (ni kommer direkt till klippet). Det är hur som helst en match att se fram emot.

Jag är skyldig er en ledtråd till inför fredagens program: ”Adebayor – Bälinge IF”.

…men egentligen, skit samma hur bussresan påverkar: vilka satt på varsin sida om Zlatan längst bak? Det är den stora frågan.

Dagens roligaste rykte är annars att Tobias Hysén var på SM-finalen i Globen i går – iförd djurgårdshalsduk. Kan detta verkligen stämma?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB