Startsida / Inlägg

I kväll avgör han

av Robbie Lauler

I går beordrade jag en biosugen Simon Bank att gå på Kick-Ass, denna fantastiska film om allas vår dröm att bli superhjälte. Bank lydde till slut mitt råd, och jag tänkte att det var sista gången han pratade med mig. En snubbe som väljer bort ett brakparty i Wien under fotbolls-EM till förmån för sopranen Edita GruberovaWiens Stadtsoper kan knappast förstå storheten i våldsfilm med barn i huvudrollerna. Döm om min förvåning när en kvittrande Bank gled in på redaktionen i morse med fyra starka plus i kavajfickan. Detta om något är ett bevis på filmens storhet.

Manchester Citys Stephen Ireland är en personlig favorit. Nu läser jag att han byggt ett gigantiskt akvarium till en kostnad av 100 000 pund. Detta akvarium innehåller rev från Fiji, en dator som styr temperaturen och 6000 liter vatten – vilket är 75 gånger mer än ett medelstort akvarium rymmer. Vad ska då Ireland ha detta monstrum till – förutom de 500 tropiska fiskar som redan är på ingång? Jo, han är även på jakt efter en – haj. Rubriken i The Mirror: Stephen Ireland ’building a shark tank under kitchen floor’

…Ireland kan åka till VM i Sydafrika som turist och samtidigt studera sitt nya intresse på nära håll. Senaste hotet mot fotbolls-VM är nämligen, i alla fall enligt danska ekstrabladet.dk – hajar.

I Gif Sundsvalls trupp mot J-Södra i dag: 16-årige mittfältstalang Granit Buzuku.

…det enda namn jag spontant kan komma på som skulle vara tyngre är Granit Bazooka.

Om ni missat vår långbenta reporterpuma Madame Amandas reportage om Häckens John Chibuike i senaste Laul Calling ser ni det på den här länken.

…och gäst till fredagens program är…nej det säger jag inte utan ni får en första ledtråd på vår fansida.

Det fanns tydligen fog att vara skeptisk till Mikael Stahres val av ny klubb. Får se hur snacket går i november, som sagt.

Henrik Rydström, normalt en klok man, säger: 

– Att agenten gör sig en hacka eller agerar tveksamt är inget man lägger någon energi på.

Suck. Kanske har jag haft fel hela tiden, jag trodde ju att det var hockeyspelarna som var korkade.

Tung match i Champions League i kväll som jag dessvärre missar då Vasasällskapet B har ett spelschema tätare än Premier Leagues: grusmatch i söndags, konstgräs i dag.

…men jag räknar kallt med att Klose avgör allt på nick sent i andra halvlek. 

I Champions League, alltså.

Var fan tog askmolnet vägen, förresten?

Intressant kommentar till detta inlägg: allsvenskan har problem med vikande publiksiffror. Ändå spelas tre allsvenska matcher i morgon, samma kväll som en semifinal i Champions League (att det råkar vara årets hetaste match kunde ingen veta på förhand men datumet är fastlagt sedan länge). Hur tänkte schemaläggarna där?

Inte alls, kanske.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB