Startsida / Inlägg

Klose varvar upp

av Robbie Lauler

Sommaren är på väg till Stockholm. Givetvis njöt jag av solen på Järfälla Motorklubb och gårdagens stora gokart-tävling. I dag spelar jag själv match. Då talar vi om fotboll.

Smart av TV4 att gå ut med att de väljer bort AIK till förmån för andra lag. Det återstår inte särskilt många Tipslördag-sändningar. TV4 hade säkert ändå inte tänkt visa fler Gnaget-matcher. Men nu kunde de, utan att egentligen ändra något, demonstrera sitt missnöjde med AIK:s agerande. I alla andra länder och idrotter bistår klubbar och förbund den sändande TV-kanalen med spelare till eftersnacket, det ingår i dealen eftersom TV-kanalerna pröjsar rätt stora pengar som går till klubbarna. Men som enda klubb i världen tramsar AIK om detta. Det – och en del annat – visar att Björn Wesström och Mikael Stahre har mycket att lära när det gäller hur man leder och sköter fotbollslag. Man måste klara att tänka även i pressade situationer. En annan sak i fjol då det sportsliga gick på räls.

…annars är min inställning att bojkott från journalist/tidning/TV-kanal alltid är fel. Om Zlatan, Martin Mutumba eller AIK vill tramsa och straffa fotbollsfansen, låt dem göra det (även om det är barnsligt). Men det är direkt tjänstefel av en journalist/tidning/TV-kanal att inte rapportera om en enskild spelare eller lag. Själv retades jag med Djurgården för ett tag sedan men som ni säkert noterade gjorde Sportbladet aldrig någon skillnad i sin rapportering. Att jag här på bloggen inte skriver så mycket om Djurgården är en annan sak, det är inget journalistiskt verktyg utan min personliga lilla leksak där ni inte ska bry er så mycket om vad det står.

1-1 mot Häcken är inget skamligt resultat för AIK om man tittar på trupperna. 

…1-2 mot Åtvidaberg är däremot ett skamligt resultat om man jämför ”Åtvids” och IFK Göteborgs trupper. Som jag varit inne på tidigare; det blir ingen guldstrid i höst vare sig för AIK, Blåvitt eller Kalmar.

…framför allt inte när Petter Wastå bjuder på årets målvaktstavla. Jag har ställt mig frågan hela den här säsongen – vad har hänt med Kalmars försvarsspel? Det var inte bara Wastå som gjorde bort sig vid Gais-målet. Hur kan det plötsligt blivit så oerhört mycket sämre?

Den här kommentaren gladde:

”Bayern spelade 1-1 mot Gladbach igår. Noterbart är att Klose fick spela och att han nickade in ett mål. Idag i BILD-Zeitung är det en fin bild på Miro och artikel bredvid ’Kloses första nickmål på 13 månader’. Senaste målet med huvudet var 7.3.2009″.

…vår vän Miroslav börjar växla upp inför VM.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB