Startsida / Inlägg

Kan mycket väl bli så att Zlatan nobbar för gott

av Robbie Lauler

Helgens roligaste var när nyss hemkomne Fröken Frändén ringde i söndags:
– Har systemet öppet till tre i dag?

…då har man bott i Barcelona för länge.

Zlatan tvekar fortfarande om landslaget och det kan mycket väl bli så att han nobbar Blågult för gott. Anders Svensson antydde ju detta redan i säsongens första Laul Calling, om ni minns.

Däremot tror jag inte man ska lägga så mycket vikt vid dagens uttalande i Café. Det återstår fortfarande två träningslandskamper som han definitivt inte är intresserad av, då får han hålla sin linje. Han säger ju inget anat än han tidigare sagt. Nu är det ett ja eller nej som är intressant.

…landslaget tränar på onsdag inför lördagens möte med Bosnien och sällan har väl en landskamp känns så iskall. De enda som är glada åt det lär vara förbundet, som länge sett det stora medieintresset som ett problem. Men vi får se hur många som följer de öppna träningarna, jag kan ju ha fel.

Har inte kommenterat Champions League-finalen men det var väl ärligt talat inte så mycket att säga; en välspelad och bra fotbollsmatch men utan riktig nerv. Inter och Mourinho hade koll hela vägen. Förutom möjligen i början av andra halvlek när Müller fick ett öppet läge. Det var väl Bayerns enda heta chans.

…när det inte ens hjälpte att tyskarna slängde in Klose på slutet får man konstatera att rätt lag vann.

Marcus Ekenberg nätade mot Åtvidaberg och lär ha gjort den utlovade Issa Manglind-målgesten efteråt: ned med knytnäven i marken. Stort.

dessutom våras det för ”Löken.

Själv var jag på plats på Stockholms Stadion i lördags och såg ett Djurgården som kladdade med bollen oerhört mycket och ”bara” fick 1-1 mot Gefle. 

Ikväll stänger MFF och BP den allsvenska butiken, och vi kan gå på sommarlov med två Skånelag i topp på 35 respektive 30 poäng av 42 möjliga. Vem hade trott det?

Före detta advokat Klette fick Aftonbladet PO-fälld på några punkter i vår omfattande granskning av honom: en rubrik, en nedryckare, en fotnot och en formulering i min krönika. Det fanns alltså inga invändningar mot de exempel på övertramp som spelare anklagade honom för, vilket var tyngdpunkten i vår granskning. Det är naturligtvis ändå synd att vi blir fällda för den genomarbetande artikelserien men journalister som utmanar makten får alltid räkna med viss moteld. Se på Guillou, honom kastade de i fängelse. Granskningen av Klette var för en god sak och har hjälpt flera personer som i mångt och mycket saknat möjlighet att försvara sig. Mot den bakgrunden accepterar jag PO:s uppfattning även om jag långt ifrån delar den fullt ut.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB