Startsida / Inlägg

Tre absolut nödvändiga AIK-poäng

av Robbie Lauler

Dagens måsteläsning:
”I dag kan Syrianska bli klart för allsvenskan – Sportbladet fick en guidad tur i Södertälje av Suleyman Sleyman”

…en guidad tur i Södertälje vill man inte missa.

AIK tar hjälp av Lennart Johansson. Inget ont om gammel-Lennart men vad kan han göra i det akuta läget? Hans förslag: lyssna mer på Kurre Hamrin. Inget ont om Kurre heller men…ja ni fattar.

…vad är nästa steg? Gå tillbaka till Isidor Behrens tidiga tankar?

Tja, varför inte. AIK föddes genom att Behrens sprang ifrån en ungdom. Den taktiken skulle Gnaget ha nytta av på planen.

Nu tog AIK ändå ett stort steg mot att undvika nedflyttning genom tre absolut totalt nödvändiga tre poäng mot Gefle. Att en eventuell hjälte för kommande historieböcker skulle heta Goran Ljubojevic är klart mer överraskande än att den andre heter Bang Bang Bangura.

…men gillade Gorans målgest – in i kak…f’låt nätet!

Chicharito!

Ett av svensk fotbolls stora problem i ett nötskal: duktiga Anna Brolin påar Norrköpins sportchef Tony Martinsson med energi och glädje i TV4-studion inför heta matchen mot Ängelholm – Martinsson svarar lika engagerat som en elektrisk ål med strömavbrott.

…när ska klubbledare och spelare fatta att svensk elitfotboll är en produkt som måste SÄLJAS om intresset ska öka? Hjälp till – hur får vi dem att förstå? Bästa förslaget vinner en kryssning till Åland med Tony Ål.

Vi säger väl ändå grattis till IFK Norrköping. Christoffer Nyman – 17 år – fixade målet som tog den anrika klubben tillbaka till allsvenskan. Precis som vår högsta serie mådde bra av tre AIK-poäng mår vår högsta serie bra av att få tillbaka Peking. Nu krävs ordning och reda och fingertoppskänsla för att etablera sig också.

…och även om inget är helt klart: grattis Syrianska. Ijeh P is back. Antingen de eller Sundsvall går direkt upp, jag tror att Giffarna får kvala mot Åtvidaberg – och fixar det. Om Gefle och BP samtidigt ryker innebär det att allsvenskan tappar tre konstgräsplaner och får in tre nya.

…grattis?

Iskallt av Syrianska-fansen att fira med fyrverkerier, trots att inget är klart.

Däremot: jag kanske låter torr och tråkig men tycker inte att supportrar ska rusa in under en TV-sändning som skedde i TV4:s. Tjoa i bakgrunden, fine, men inte som det blev nu. Någon ordning får det väl ändå vara?

Aftonbladet borde starta en ny veckoserie där bästa artikelkommentarerna samlas. Herregud vad mycket tokroligt som publiceras bland all dynga. Den här skrattade jag lite åt, till en artikel om att ”snabbisen” är på väg att bli trendig igen (har den varit ute btw?):
”Hur ofta har man inte legat o trälat med dessa tröga kvinnor som det tamejfan aldrig går för Svenska kvinnor e världens sämsta i sängen”

…kan meddela att snubben fick svar på tal.

Mer könstjafs: att män blir sjukare än kvinnor vid förkylning har vi vetat länge. Men det var Västberg som formulerade argumenten för mig:
– Män tillverkar färre antikroppar än kvinnor, så vi blir sjukare av virus och bakterier. Däremot är kvinnors immunförsvar mer avancerat och vid sjukdomar som orsakas av det egna immunförsvaret så får kvinnor det jobbigare

…bjuder på det inför eventuella diskussioner vid köksbordet.

Vad hette det gamla dataspelet till C64:an som de galna biljaktsbilderna från Brasilien påminner om?

Till sist tycker jag att ni ska läsa inlägget nedan om ni inte gjort det – och satsa några kronor.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB