Startsida / Inlägg

Zlatan gjorde en ”Brolin”

av Robbie Lauler

Full fart i fotbollsvärlden i dag, inte riktigt lika full fart på Ankdammsgatan i Solna men nu är förkylningen åtminstone besegrad.

Vad det verkar. 

Positiv respons på min favoritlåtlista. Nästa gång jag är på det humöret kör vi topp tio: film. 

Jag får en del mejl av fotbollsfans angående Haris Skenderovic. Fansen förstår inte varför Syrianska-spelaren blev friad och menar att disciplinnämnden är korrupt. Jag tror inte att Staffan Anderberg, Nils-Olof Andersson, Leif Lindstrand, Göran Nilsson och Per Ågren är korrupta – eller jag är helt övertygad om att de inte är det.

Däremot kan jag inte begripa varför disciplinnämnden inte motiverar beslutet så att vanligt folk förstår. Enda förklaringen som ges är:

”Efter granskning av det föreliggande bildmaterialet, som utgör grunden för anmälan, finner Disciplinnämnden att det inte med säkerhet kan fastställas, att förseelsen som begåtts av Haris Skenderovic är av sådan art att den kan föranleda någon påföljd från Disciplinnämndens sida”.

…okej, men Skenderovic drar ju faktiskt en armbåde i ansiktet på en motståndare, så vad menar ni? Att den är oavsiktlig, att det skedde inom domarens synfält eller hur tänker ni? Eftersom disciplinnämnden inte är förmögna att i text förklara hoppas jag att någon överklagar till Riksidrottsnämnden (Rin) och därmed ger förbundet onödigt arbete. Sista datum 29 oktober.

Och nej, jag har inget emot Syrianska, vore grymt om de tog plats i allsvenskan, men Svenska Fotbollförbundet Måste. Börja. Inse att deras kunder är läskunniga, engagerade samt – överlag – konspiratoriska, rättshaveristiska och förföljda.

William Atashkade (gillar namnet) avgjorde för IFK Göteborg mot BP efter en regelvidrighet. Sett till matchbilden var det ändå rättvist at Blåvitt fick in ett segermål.

Har Roy Hodgson kvar sitt jobb i morgon?

…det har han men Liverpool måste snart börja vinna.

AIK kan det här med att hålla spänningen levande hela vägen. Guldfinal sista omgången i fjol, i år en direkt avgörande match mot Åtvidaberg om att undvika kval. Båda på 28 poäng tre omgångar från slutet.

Blir det födelsedagssång till någon spelare i TV4 i kväll tro?

Zlatans snabba frispark till Pato i lördags påminde inte så lite om Brolins till Mild i VM 1994 (Bulgarien). Undrar hur många gånger Zlatan sett VM-krönkan? När vi hade Ola Toivonen i Laul Calling-studion berättade han att han sett den 50 gånger.

Ledtråd till nästa Laul Calling-gäst: ”Drillo”.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB