Startsida / Inlägg

Hur många chanser ska jag ge dig? undrade Zlatan

av Robbie Lauler

Dålig tajming, Nordin Gerzic.

Dagen efter att ÖSK-mittfältaren blir uttagen i landslaget för första gången, kommer det fram att han polisanmälts för hot och våld mot tjänsteman. Det är naturligtvis inte bra.

Däremot väntar jag med moralpekpinnen över att han ska ha tagit sig ett par stänkare för mycket på krogen – det kan hända den bäste. Alla som kan sin krogmiljö vet att det som händer där kan bero på både det ena och det andra. Så mycket mer finns inte i nuläget. Tajmingen är som sagt dålig men jag tycker inte att förbundskapten Erik Hamrén bör peta Gerzic från januaritruppen utifrån den information som nu är känd.

Hur mycket medeltid är man förresten inte om man använder ord som ”pursvensk”?

…apropå medeltid: Vikingstad och jag har skrattat gott i några dagar åt detta gamla spontana tillrop: ”Hey look! It’s Enrico Pallazzo!”.

Rasbiologerna kan ägna kommande artiklar åt att räkna ut hur många spelare i januaritruppen som är ”pursvenska”. Känns viktigt att veta det.

…eller inte.

Johan Strömberg ny ordförande i AIK Fotboll AB. A blast from the past.

…självklart rätt att förre ordförande Mats Gustavsson, storägaren Per Bystedt och några till försvinner ur bolagsstyrelsen – de gjorde alla fel som gick att göra under 2010. Nu gäller att det nya styrelsefolket får ordning på skutan vilket kan bli en gungig resa. Å andra sidan får man förmoda att fansen har ett visst tålamod den här gången, när de själva varit drivande i förändringen.

Det här är en intressant nyhet. Antonio Cassano nära att bli lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic. En gång – i en annan tid, ett annat liv – ringde jag upp Zlatan via agenten Mino Raiola. Zlatan ville diskutera att jag jämfört honom med ”Italiens bad boy Cassano” i en artikel.

– Du jämför mig med någon som sparkar omkull hörnflaggor och som varken kan läsa eller skriva, sa Zlatan som någonstans ändå lät ganska road över situationen:

– Nu har du gjort bort dig tre gånger. Hur många chanser ska jag ge dig? undrade Zlatan och sedan var samtalet över.

Jag fick inga fler, kan tilläggas.

…men Zlatan kanske kan hjälpa Cassano med grammatiken om de nu blir lagkamrater?

Funderar över framtiden för svenska landslaget i en krönika i dagens papperstidning (finns på nätet), och jag och Erik Hamrén är helt överens om att det är ont om högerbackar och centrala mittfältare (defensiva) om man scannar utbudet. Kanske kan man även lägga till mittbackar. Eller hur imponerade är vi egentligen av det som kommer bakom Olof Mellberg och Daniel Majstorovic?

…nog för att Mikael Antonsson har ett skägg som flåser Mellbergs i nacken men är inte där ännu.

Till sist: Robbie Lauler-Stefan 5-0.

Skärmavbild 2010-12-15 kl. 19.20.55.png
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB