Startsida / Inlägg

Näthat, ironi och ”kvart i tre”-ragg

av Robbie Lauler

Jag börjar med en reflektion: i mitt förra inlägg skrev jag väldigt ironiskt apropå att Barcelona säljer ut sin matchtröja efter 112 år:

”Och allt är alltså Zlatans fel som kostade för mycket pengar och såldes för för lite”.

Den meningen väckte vissa Näthatare som blev upprörda och arga. Vilket de inte hade behövt bli eftersom det, återigen, var ett ironiskt sätt att beskriva Barcelonas svaga ekonomi.

I alla fall, i meningen efter skrev jag: 

”…annars väldigt mycket Qatar just nu. När går de in i Polen?”.

Också ironi men betydligt känsligare och på gränsen, en mening som borde väckt protester och reaktioner – men icke en kommentar om detta. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att Näthatarna inte bara hatar väldigt mycket – de är dessutom korkade och historielösa.

Det spelar ingen roll om den här nedlagda bloggens läsekrets sjunker till noll: jag kommer aldrig sluta med min humor och ironi. Vad vore världen utan att man får garva ibland? Sedan kanske inte alla diggar min humor och min ironi. Men dra då för helvete och läs en annan blogg. Jag bryr mig inte.

Skriver i dagens papperstidning om läget i allsvenskan där klubbarna nu tvingas minska antalet namn i sina trupper. En intressant diskussion som bland annat fortsatt på Facebook där den prisbelönte sportjournalisten TT-Skiöld plockade upp följande stycke ur min krönika:

”Precis som man själv tvingas göra emellanåt på krogen – gå på ett tredjeval – kommer en mängd hyfsade spelare intressera sig för allsvenskan, en av få ligor där transferfönstret är öppet mars ut”.

Prisbelönte TT-Skiöld gjorde sedan följande egna reflektion:

”Jag som trodde att tricket var att jobba hårt på trean så fick man ettan. Men vad vet jag om sånt”.

Bastumannen blandade sig snabbt i debatten om den ekonomiska krisen i allsvenskan:

”02.45 tas vad som finns kvar. Att hitta ett tredjehandsval i sista stund är en lyckträff”.

Härligt att vår högsta serie väcker ett sådant engagemang. Var står ni i debatten?

I kväll samlas filmklubben hemma hos familjen Niva. Den består av Niva, fru Niva, Hugo Niva och jag. Bank har länge suktat efter medlemskap men platsar inte riktigt eftersom han spelar fotboll i det översittargäng som kallar sig Andrea Doria. I kväll tänkte filmklubben ge sig på en riktig raritet – Citizen Kane. Vad är en filmklubb som inte analyserat Orson Welles tidiga mästerverk, filmen som kännare anser vara världens genom tiderna bästa rulle?

Blev en hel del snack efter min krönika om AIK och Andreas Alm. Som jag skrev ordagrant: jag tror på Alm som tränare. Men att han är oerfaren, herregud, hur kan man invända mot det? Han har jobbat som fotbollstränare i tre år. Ett år i division två, två år som assisterande i AIK. Om inte det är brist på erfarenhet, vad är då brist på erfarenhet? Men jag tror på Alm som fotbollstränare. Dock så ifrågasatte jag tidpunkten att komma in i AIK: klubben har inte en krona att värva för och en ganska medioker trupp. Men jag tror på Alm som fotbollstränare. Däremot väckte jag frågan jag att så många av de ansvariga för årets fiasko är kvar: det känns lite som att T-Sportchef plockat ut ett team av polare enligt devisen ”Alla ska med”. Men jag tror på Andreas Alm som fotbollstränare.

Till sist: Det här med brudar och att gå på toa samtidigt, vad handlar det om?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB