Startsida / Inlägg

Skogshuggar-Klabbe, Party-Janne och håriga norrmän

av Robbie Lauler

Om vi ska sammanfatta reaktionerna på hur en svensk VM-trupp kan se ut 2014 konstaterar jag att många vill ha med Albin Ekdal. Nåja, inte mig emot. Kim Källström kanske har lagt av då.

Det fanns många diskussioner att plocka upp upp efter den här artikeln om norrmannen som blottar sig i direktsänd-TV inför Rosenborgs Euro League-match. Men att det stora samtalsämnet skulle bli huruvida norrmän rakar sig ”där nere” var en högoddsare.

…det gör de inte, fick vi svart på pitt.

Vem fan gör det förresten?

Pratade länge med Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson. Mottagandet på nyheten att Klas ”Klabbe” Ingesson kliver in som assisterande tränare för U21/U19-laget har tydligen varit enorma med Borås-mått mätt.

– Visst kan det bli mycket snack när vi gör en spelarvärvning men det här liknar inget annat, menade Andreasson.

…det råder inga tvivel om att ”Klabbe” är en hjälte för väldigt många i det här landet. Att han besegrat sin sjukdom och tar plats i fotbollen på allvar igen är naturligtvis något som gör oss alla glada i hjärtat.

Vi har för övrigt nya avslöjanden om Elfsborgs mycket intressanta ungdomssatsning i dagens papperstidning.

(före detta) Månsson på eurosport.se snackade med Klas i går kväll vid 21-snåret. Han satt då i en skogsröjarmaskin mitt ute i vildmarken (Klas, inte Månsson):

– Minus 15, upplyste Baltikums Maradona över mobilen.

Men det var tydligen innan han klev in i sin maskin. Skog som behöver röjas tar ingen hänsyn till svinvintern. Inte Klas heller.

…rakar ”Klabbe” paketet? Tveksamt.

Själv ska jag till Finland i morgon bitti för journalistlandslagets årliga bortalandskamp mot Finland. Fredriksson på C+ och jag tar flyget medan övriga åker båt (någon måste ju komma till spel nykter). Men nu hotas vår seger av att SAS finska kabinpersonal gått ut i strejk. Man kan bli konspirationsteoretiker för mindre. 

…hem var det tänkt att Fredriksson och jag skulle stärka upp på dansbandsbåten. Nu kan det i stället bli en ofrivillig fanflykt av allt.

Betydelsen av att Ola Toivonen nickade, passade och sköt PSV vidare i Euro League ska inte underskattas. Även om till och med Fredriksson på C+ satt lägena är det sådana mål som spelar roll när Ola snart tar nästa klubbsteg.

…varför inte till La Liga?

Party-Janne blir manager för allsvenska nykomlingen IFK Norrköping. Är inte övertygad om att det är rätt beslut. Men naturligtvis gillar vi att Party-Janne hänger kvar i svensk elitfotboll. Party-Janne som dels fick sitt namn efter den här fantastiska artikeln

…dels träffade vi Andersson på flygplatsen i Budapest efter en landskamp för några år sedan. Han var där i goda vänners lag. När vi kom till flygplatsen, klockan var åtta-nio på morgonen, satt Anderssons gäng i baren i god form och sjöng:
– Peta in en pinne i brasan, hämta ett par öl och revbensspjäll…

Party-Janne? Han skyllde allt på flygrädslan…

I eftermiddag avgörs var VM 2018 och 2022 hamnar. Spanien/Portugal lär få det 2018, sedan hoppas jag på Australien 2022. Favoriten USA arrangerade så sent som 1994. Men Fifa:s mästerskapsutdelningar är ett smutsigt spel där inget går att ta för givet om man inte sitter på rätt inside. England är med i bilden också.

…Party-Janne kan däremot vara en smygrakare.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB