Startsida / Inlägg

Har humor och kan sjunga

av Robbie Lauler

En efter en kliver kandidaterna fram i matchen om att ta över efter Lars-Åke Lagrell. Nu är fem stycken ute och fler blir det inte: Susanne Erlandsson, Lars-Christer Olsson, Karl-Erik Nilsson, Bosse Johansson och Jörgen Eriksson. Den 15 februari väntas SvFF:s valberedning offentliggöra namnen.

Precis som jag avslöjar i dagens tidning är Olsson det hetaste alternativet. Den förre Uefa-VD:n har fått frågan, är själv intresserad, har stöd inom förbundet och av klubbarna, och ses som en motvikt till Lagrells vapendragare Susanne Erlandsson. Lars-Christer backas även upp offentligt av gammel-Lennart så i dagsläget ser jag inte hur det kan sluta på annat sätt än att Lars-Christer Olsson blir ny ”Lagrell”.

Eller som Lennart sa till mig i telefon häromdagen:

– Han har dessutom humor och kan sjunga.

Om det stämmer är det färdigheter Lars-Christer dolt väl genom åren. Men det skadar förstås inte om det bakom den strama streberytan vilar en go gubbe.

Lars-Christer Olsson – ordförande för Svenska Fotbollförbundet från 2012. Där har ni stalltipset januari 2011.

Om någon vet vem Maddes New York-flört är, skicka gärna ett mejl. I synnerhet om det är en idrottspersonlighet. Vore ett fint scoop att ta helg med.

Aftonbladet eller Expressen? Tja, jämför Johan T Lindwalls krönika om Madde-bilderna med Mattias Sandbergs – och valet torde vara enkelt.

Att miss Modin och jag var sådana trendsättare, det visste jag inte.

Förstår inte varför folk gnäller på Peter Englund och Björn Ranelid. Vad spelar det för roll om de tjafsar med varandra? Det är bara underhållande. Till er som hävdar att ni inte bryr er: läs inte om det, kommentera det inte, återgå till era tjocka böcker och tunga samhällsmagasin och framför allt – håll käften.

…Ranelids citat om Let’s Dance-tittarna som ”en ny underklass med fän och lättledd boskap” är ju genialt i sitt sammanhang.

Själv laddar jag upp inför kvällen med läsk, pizza och en bättre påse löst – och självklart På Spåret på TV:n.

En annan snackis är onekligen VargkrigetXVI är på jägarnas sida, då sluter bloggen upp bakom vargarna.

Måste säga att Kim Ekdahl imponerar i handbollen. Mogen i sitt spel trots han är orutinerad. Väljer oftast rätt, gör få fel. Spelar klokt.

Fotboll på fredagar är inget problem. Inte heller att fotboll spelas på olika dagar i veckan. Problemet är att allsvenskan 2011 kommer att spelas på ALLA veckodagar. Årets spelschema är en enda stor röra.

Efter Joel Ekstrands avhopp åker Sverige till Sydafrika med AIK:s mittbackspar. Känns tryggt.

…å andra sidan: motståndet under årets januariturné (Sydafrikas U23-lag och Botswana) känns ungefär lika hett som när Sverige mötte Saudiarabien och Jordanien häromåret.

Apropå januariturnén är det klart skumt att Ivo Pekalski lämnade återbud tidigare i veckan på grund av skada men var bäst på plan under Malmö FF:s tvåmålsspel i går. Gör MFF en ”FC Köpenhamn”?

…och apropå udda fotbollsnationer: den där ligan i Indonesien som vill värva Magnus Hedman, hör gärna av er. En säsong kan jag köra. Det ekonomiska gör ni upp med min agent och hovskribent Erik Niva.

Turerna kring Sebastian Larsson är märkliga. Att han skulle nobba Newcastle för att lönen som erbjöds var för dålig låter obegripligt. Tror inte sista ordet behöver vara sagt där. Ska snart reda ut saken åt er men Blackburn, trots indiska kycklingpund, är inget  fotbollsval. I så fall handlar det bara om just indiska kycklingpund. Larsson fyller 26 i år och är för ung för att tänka cash.

Till sist ishockey: Luleå Hockeys nyförvärv Vili Sopanen kan få en och annan jobbig rubrik mot sig om det blir fiasko i debuten.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB