Startsida / Inlägg

Känns lite i hjärtat

av Robbie Lauler

Så har våra Vasaloppskläder äntligen kommit, en rosa kroppsstrumpa. Jag trodde den skulle vara tajtare…

x2_47ff063.jpeg

…men enligt Lasse Anrell går man i land med en one piece på krogen i Oslo, senaste modet där.

Så vem vet…first we take Mora kyrktorn, then we take Karl-Johann?

Helsingborgs idérike presschef FredErik mejlar en annan bild…

bild.JPG

…det är alltså mittfältaren Mattias Lindström (tror jag) men som FredErik skriver:

– Vi har ett nyförvärv i truppen, de kallar honom Laul.

…bra skägg, det ska erkännas. L L L L. Men är lite för trimmat för full pott. Mellbergs upplevs mer vildvuxet.

Landslaget laddar på Cypern och den stora frågan är vem som ska släpa bakom Zlatan när Toivonen är avstängd. Är enig med våra utsända att Wernbloom bör bli valet. På så sätt får man in Kim i startelvan, Elmander på kanten och Seb Larsson som högerback – även om det sistnämnda inte lär ske då Erik Hamrén verkar bestämt sig för Mikael Lustig där.

…förbundet själva väljer att fronta med målvaktstränaren Mats Svensson som har vänsterkrysset på officiella hemsidan…

Bild 14.png

Min 199:e plats i Värmdöloppet ger eko i rikspressen…

bild.JPG

…en som blir mer sågad är Fernando Torres, med all rätt. Insatsen mot gamla lagkamraterna var blek. Till Torres försvar ska sägas att ingen i Chelsea uträttade något vettigt framåt.

Enligt mina källor flyttar Ivan Obolo tillbaka till Sverige till sommaren för att spela för AIK. Nyckelfrågan är att klubben verkligen kan erbjuda honom ett ett bra jobb efter karriären.

…och Paulinho återvänder till Hammarby. Bajen känns mer spännande i år än i fjol trots att Linus Hallenius lämnat. Jag trodde aldrig på en snabb comeback i allsvenskan – nu gissar jag att Bajen är tillbaka senast 2013.

Djurgården spelade sin första träningsfajt igår, 1-1 mot Vasalund. Precis som ifjol har laget inte fått fram matchtröjor i tid. Nyförvärvet Joel Riddez lirade till exempel i uflugne Sharbel Toumas tröja.

Har en fin idé till morgondagens papper som det kan bli en del snack kring. Gäller att få Nyhetschefen att tända till bara.

Ikväll ska jag klippa mig hos en frisör som heter Johanna.

Ingen träningsvärk alls, förutom i armarna. Måste jobba mer ben, är slutsatsen.

Däremot känns det lite i hjärtat att Qviding försvinner som förening. Det är en ganska stor grej I Göteborg och framför allt för föreningens supportrar och medlemmar.

För mig kom det som en överraskning, jag hade inte hängt med, ni får rätta mig om jag har fel…men det handlar i grund och botten om att Örgryte IS går i konkurs, i alla fall bolaget, medan elitverksamheten drivs vidare i föreningsform genom en ihopslagning med kamrat Qviding. Om det är ett sätt att dribbla bort skulder får kommande granskningar visa, men inget görs i lönndom och til syvende og sidst ska föreningarnas medlemmar avgöra saken definitivt under vårens respektive årsmöten.

Det är varken första eller sista gången sådant här händer i bistra ekonomiska tider, men eftersom namnet blir Örgryte Idrottssällskap lär protesterna bli milda, det är ju Qvidings supportrar/medlemmar som har anledning att reagera och de är inte särskilt många.

Jag kan inte säga att jag är särskilt upprörd över att Qviding slutar existera och att det känns i hjärtat beror på att det var i Qviding jag inledde min egen fina fotbollskarriär, spelade där som fem- och sexåring innan flyttlasset gick till Jonsereds IF.

Övergångssumman? En Piggelin och två Shake.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB