Startsida / Inlägg

Lurigt TV-läge i kväll

av Robbie Lauler

Vi talade om westernfilmer tidigare. Till sommaren kommer något som kan bli det tyngsta på länge – Cowboys and AliensOj. Vad. Jag. Är. Laddad.

Laddade verkar också landets fotbollssupportrar vara. Jag gillar MFF:s Vänners upprop om att  i n t e  bolagisera Malmö FF samt – läser jag mellan raderna – går emot att 51-procentsregelns ska rivas upp.

Jag skrev om detta precis innan min semester och förstår inte heller varför Svenska Fotbollförbundet så gärna vill driva igenom frågan. Här motiverar jag mitt resonemang som går ut på ”Visst, men varför?”.

Lagrell var inte glad över Sportbladets rapportering (framför allt denna artikel) och replikerna har haglat på förbundets hemsida. Väntar bara på att Lasse Lagos fyrar av en salva också…

Skärmavbild 2011-02-22 kl. 15.28.19.png

…fast allt sådant tar jag som en komplimang: vi ska inte vara en knähund. Vår uppgift är att vara en pain in the ass på makten. Vissa andra tidningar och TV-kanaler borde testa.

…det förvånar mig till exempel inte att SvFF:s samarbetspartner – TV-kanalens Fotbollshemsida – har en krönikör som nyligen sjöng ut sitt stöd för fotbollens förslag. Svensk fotbolls akuta död synes nära om inte RF:s regler rivs upp. Nåja, det tar vi som vanligt med en nypa salt.

…svenskafans.com har också rapporterat initierat om 51-procentsregeln bör tilläggas.

Gillar å andra sidan TV-kanalens Fotbollshemsidas nygamla ”tabloidtilltal” med pratbubblor och utropstecken till bilder och rubriker. Borde inte gilla det, men jag gillar det. I dag sticker det ut.

Kul med Champions League igen. Och klart att FC Köpenhamn KAN vinna mot Chelsea. Men de går knappast vidare över två matcher.

…lurigt TV-läge för övrigt. Vad fan ska man se i kväll? Lutar åt FCK-CFC även om Lyon-Real Madrid kan bli en bättre fajt. I morgon något enklare: repris på fjolårets final eller Marseille-Manchester United? Om Klose är på bänken går jag all in på United.

Stefan Schwarz och Bosse Nilsson aktuella som förbundskaptener för Tanzania. ”Swarre” får frågan i Sportbladet:
Har du bra koll på Tanzania?
– Inte riktigt. Men de afrikanska landslagen är ju på frammarsch.

Jasså, är de? Jag trodde det var tvärtom.

Hur ska man då förhålla sig till ryktet? Tja, jag tror det är större chans att Schwarz dyker upp i en roll i Cowboys and Aliens till sommaren.

…men låt oss hoppas att jag har fel. Vore vara spännande att se vad ”Swarre” kan göra med ett ”Tanzania på frammarsch”.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB