Startsida / Inlägg

Kan inte tänka mig att Syrianska tar poäng mot Örebro

av Robbie Lauler

Ledig i dagarna två, börjar egentligen inte förrän i morgon då jag är på plats på Behrn Arena för Örebro-Syrianska.

Örebro såg jag mot IFK Göteborg och enda frågetecknet är om Markus Astvald går in från start som högerforward i stället för Kushtrim Lushtaku som gjorde en blek figur på Gamla Ullevi. Som jag känner Sixten Boström ger han Lushtaku en chans till men kanske är det nya tider i ÖSK och den påstått hårda konkurrensen gör att Boström skiftar direkt när någon inte levererar.

Oavsett vem som startar kan jag inte tänka mig att Syrianska med stora skadeproblem tar poäng, trots ett bortafölje på 3000 fans, enligt uppgift.

Jag ser fram emot matchen, sedan vidare till Gävle på lördagen för Gefle-IFK Norrköping. Känns kanske inte lika hett. På söndag ser jag AIK-Mjällby, helt okej.

Viktig artikel av Quetzala Blanco och kompani här. Eller en viktig detalj: att Mjällbys matchtröja slaktas i denna ”granskning” också. Fast onödigt att hoppa på ”Bagarn”, tycker jag. ”Bagarn” fyller 40 till sommaren och är en hjälte i Mjällbys backlinje.

Det som fick mig tillbaka i ”arbete” i dag var att jag skulle leverera krönika inklusive superettan-tips till morgondagens papper. Tabellen bjuder jag på redan nu…

1. Hammarby
2. Assyriska FF
3. Landskrona Bois
4. ÅtvidabergS FF
5. Gif Sundsvall
6. Brommapojkarna
7. Falkenbergs FF
8. Ljungskile SK
9. Ängelholms FF
10. Degerfors IF
11. IK Brage
12. IFK Värnamo
13. Östers IF
14. Västerås SK
15. Jönköpings Södra IF
16. Qviding FIF

…tipset skiljer sig på en punkt mot det jag har i allsvenska bibeln: jag har bytt plats på Gif Sundsvall och Brommapojkarna. Skulle egentligen velat ha Åtvidaberg och Ljungskile högre upp men nu fick det bli så här.

Det som fick mig tillbaka till bloggen i kväll var Pontus Hööks egna ord om vad som hände när drottningen snubblade på en sopsäck i New York. Jag har följt konkurrentens rapportering och det verkar mer och mer vara någon form av cover up av hovet för att drottningen inte ska misstänkas varit packad eller klantig alternativt i behov av glasögon. Höök har fått för mycket skit, hovet borde skyllt allt på sopsäcken någon inte tagit hand om.

…sedan undrar man vad drottningen och Madde gjorde i en vapenaffär?

Semifinalerna i Champions League blir av allt att döma Real Madrid-Barcelona och Schalke 04-Manchester United. Vi får förmodligen ingen Chelsea-skräll – jag står fast vid att det är en skräll om Chelsea går vidare över två matcher – och det är bara att ta av sig hatten för Wayne Rooney.

…engelska FA däremot, vilka dårar. Jag efterlyste en linje häromveckan, vad inom fotbollen bör bestraffas och hur? Att Rooney får två matchers avstängning för att han svor i en kamera är så dumt, så dumt, så dumt, så oerhört dumt.

Sjaktar Donetsk var givetvis helt chanslösa mot Barcelona men vem trodde på allvar något annat?

Hade planerat en promenad i eftermiddags men den blev jag blåst på. Tog en pizza i stället. Så nu blåser jag inte bort i stormen som svept in över Stockholm. Himlen är varken oskyldig eller blå medan filmen jag såg i går var riktigt bra. Det är mer än man kan säga om Roberto Rodriquez Machete även om den också hade sina poänger:

”Machete don’t text”.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB