Startsida / Inlägg

En helg i nyheternas epicentrum

av Robbie Lauler

Tillbaka i snöslasket efter några dagar i världsnyheternas epicentrum på grund av i första hand Luis Suárez.

…eller, på grund av en utebliven hand.

Ett bedrövligt agerande av en spelare på den nivån (alla nivåer), det handlar om vilka signaler man skickar, men jag tycker att Suárez – och Kenny Daglish som inte handlade speciellt smart efteråt – senare tog ansvar för sina handlingar och agerade handlingskraftigt till slut.

Därmed kan vi lägga storyn till handlingarna.

Apropå mitt förra inlägg fick farsan och jag till slut svar på vilken match vi såg för 18 år sedan: januarifajten och målet gjordes av Mark Hughes. Vi hittade biljetterna, case closed.

…även den här gången vann alltså United, jag upplevde det som en hafsig match utan linjer som blev spännande mot slutet. Själv vann jag 115 fina pund på resultatet 2-1 och Rooney förste målskytt. Aldrig fel…

x2_ae46faa-1.jpeg

…farsan var förstås ännu mer nöjd med resultatet men knappast med sitt ”jag var där”-foto…

x2_ae4388a-1.jpeg

Det fortsätter att hända grejer på den inhemska spelarmarknaden, att Åtvidaberg värvar en kameruan med namnet Ollé Ollé lyser upp i vintermörkret. Fullständiga namnet lyder Alain Junior Ollé Ollé – the name of the game?

Fredrik Ljungbergs karriär efter han lämnade landslaget 2008 är ingen vidare läsning, jag erkänner direkt att jag haft en överdrivet stark tro på honom vid ett par tillfällen. Nu bryter han kontraktet med Shimizu S-Pulse efter att de floppat i japanska ligan. Samtidigt får man inte glömma hur bra han en gång var, både för Sverige och Arsenal. Den störste svensk vi haft i Premier League.

…var Ljungberg tar vägen är svårt att veta men kanske fortsätter hans fotbollsodyssé i Sydafrika, härom månaden dök ett sådant rykte upp och kanske ligger det något i det med tanke på dagens händelseutveckling.

Ljungbergs gamle vän (nåja) Olof Mellberg knockades precis i Euro League-matchen mot Rubin Kazan och har fått lämna planen. Trist om smällen är allvarlig och han missar Kroatien-landskampen 29 februari.

…förbundskapten Erik Hamrén tar ut truppen nästa tisdag.

Örebros RoseMarie Frebran föreslås bli ny ordförande för intresseorganisationen Svensk elitfotboll, Sef, och även om jag inte har så mycket negativt att säga om henne – hon skulle dessutom bli första kvinnan på posten – kan jag tycka att det vore intressant att se Lars-Christer Olsson i rollen som en klubbneutral ordförande för elitklubbarna som en stark motpol till nye SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson.

…men det här ”nordkoreanskt skamliga” som TV4 pumpar på om har jag fortfarande inte begripit. Den dagen det visar sig att elitklubbarna vill ha Olsson men deras egen valberedning försöker köra över dem med en kandidat som få eller ingen vill ha (Frebran), då har vi ett case.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB