Startsida / Inlägg

Tankar från en söndagssoffa

av Robbie Lauler

Jag noterar följande…

…jag befinner mig inte i närheten av Mångsbodarna utan ligger halvbakis i min soffa.

…det är mycket fint.

…men jag fick vara med i Spanjorens liverapportering i alla fall…

Skärmavbild 2012-03-04 kl. 11.01.19.png

…jag skyller allt på Erik Nivas serbiska krigssprit.

…men en extra bonus är att jag inte har tränat bort min respektingivande kagge denna vinter.

Zlatan gjorde tre mål i går.

…alla mål för att han är en världsklasspelare i superform som befann sig nära straffområdet.

…der är precis så jag vill att han ska spela, variation mellan en position längst fram och komma ner i ”hålet”. Inte bara stå vid mittplan och fördela bollar, då ger vi bort gratispoäng.

…men vissa kanske tycker att målen i går berodde på ”en ny roll”.

Thorsten Flincks ”Lars Demian”-sång slog Sean Banan i en duell mellan gammalt och ungt. Gammal är äldst, tack och lov.

…när var Melodifestivalen så här het senast?

…Blåvitt slog norska bottenlaget Lilleström med 3-0 medan Djurgården slog norska topplaget Vålerengen med 4-0 med en 4-2-3-1-uppställning. Det borde bli deras startelva.

…Real Djurgården?

…men Pontus Farnerud – och Andreas Johansson – är nog ändå allsvenskans bästa värvningar i år. Innan jag har sett Nenad Đorđević.

…jag går igenom allsvenska lagen nu. Allsvenskan kommer att lyfta sig i år. Många klubbar har värvat starkt och är bra förberedda. Det kommer att bli ett superår.

…men när Mjällbyfansen drömmer om topp tre-placering efter 2-1 mot Ängelholm så undrar man ju.

…dessutom pratas det om att Mjällby har spelat som Barcelona. Jo, men det var fortfarande i en träningsmatch mot ett superettanlag, eller?

…det enda man kan veta säkert om årets allsvenska är att Syrianska åker ur och det tycker jag är tråkigt.

…IFK Göteborg ser starka ut. I går fick de in alla nya: Farnerud, Haglund – Sobralense, Gerzic, Söder – Hysén.

Robin Söder är tillbaka.

…men man ska inte glömma att Malmö FF lurar i vassen.

…AIK däremot…förutom målvakt och backlinje är jag osäker på om de får ihop bygget. Behöver en bra start.

…när Zlatan säger att John Guidetti ska ”ligga lågt” är det en tydlig passning att det tar sin tid att komma in i ett svenskt landslag. Med all rätt.

…bra intervju av Wegerup för övrigt.

Robin van Persie är ett xx. Som är jävligt bra på volley.

…Đorđević som sittande mittfältare bredvid Henrik Rydström?

…Zlatan i all ära men vi ska inte överdriva.

…vad har hänt med kvällstidningarnas bevakning av Stockholmsfotbollen? Obefintlig ett år som blir det heaste på länge i allsvenskan. Konstigt.

…som jag föreslog redan i höstas blir Lars-Christer Olsson nu ordförande för intresseorganisationen Svensk Elitfotboll, Sef. Intressant maktkamp mellan Robin Hood och…sir Väs?

…champagnen flödar i TV4-huset?

…nu blir rättigheterna kvar?

…jag funderar på att sluta twittra för övrigt. Det är för mycket tjafs.

…fast mejlen är inte mycket bättre. Eller vad sägs om det här:

”Hej Robert

Varför har ni stängt kommentatorsfälten på alla artiklar kring skadan som Zlatan orsakade när han skulle spela alfahanne?

Robert! Jag förstår inte! Måste alla tycka likadant i era kommentatorsfält. Först säger ni att folk måste gå via sin Facebook för att kommentera artiklar etc.
Folk tar sig tid och gör det. Vad händer då? Jo ni utövar censur när det kommer fram åsikter ni inte uppskattar. 
Så med andra ord spelar det ingen roll med Facebook för ni stänger ner när folk ”gillar olika”. 

Ni propagerar ”VI GILLAR OLIKA”, men det ni egentligen gillar är:

Att folk gillar det som ni gillar, med andra ord. Ni är charlataner hela bunten!

”Tyck vad du vill så länge du tycker som oss.” 

Skrämmande utveckling ni agerar likt kommunist regimen i dagens Kina. 

Synd att ingen träder fram och talar klarspråk kring denna figur som förstör lagen han spelar. Inter måste tacka honom för Champions League titeln för några år sedan. 

1. Man gör en bytesaffär får Eto blir av med Pajas Zlatan och får en ofantlig summa på köpet. 
2. Zlatan kommer till Barcelona som året innan vunnit 6 st titlar, ett Barca som kan spela med ögonbindlar och ändå vinna matcher.
3. Sprider dålig stämning, bråkar med allt och alla, förstör Barcelonas perfekta system och kraschar det självspelande pianot, springer runt som en rädd jättebebis och blir tillslut en alibispelare som inte vill ha boll, för han vet att chansen att han passar fel är stor. 

Säg inte som ni brukar”Han var sliten, han passade inte in i systemet, hans medspelare förstår honom inte(här spelar han med crème de la crème  när det kommer till kvalitén på spelare)., han får inte rätt passningar etc etc. Det är aldrig Zlatans fel det är alltid fel på alla andra!

 Ni har skapat en Profet och nu går alla Zlatanister och köper hans nyutgivna koran också. Ni har skapat fanatiska människor som kan gå i döden för denna bortskämda snorunge från Rosengård ”Sveriges tuffaste getto”. Vem försöker ni lura? Mig lurar ni iallafall inte! jag är själv uppväxt i förorten på 80-talet, förorten då var en idyll men det fattar inte ni för ni själva är inte från förorten och har inte ”inside” ni är alla bortskämda villagrabbar från småstäder som kommit till storstan, även kallat bönder

Riktiga bönder är bra men ni är fejk i allt ni gör ni är psedobönder, pseudoakademiker, pseudojornalister. Men det ni är är brickor i en rutten medievärld
och ni vet hur utbytbara ni är, så därför håller ni er till partiets(tidningen) agenda, för gör ni inte det såflyger ni all världens väg och är brända i branschen.

En sista fråga Robert sen ska jag inte störa dig mer i din viktiga ”journalistiska arbetsdag”. Jag skulle kalla det för lalleri, men det är jag det.

Varför läser jag inga artiklar alla de ggr han gör bort sig på och utanför plan, kritisera Zlatan på riktigt och inte lite grann utan jag menar ha en genomgående analys av denna pajas, ta fram all statistik, allt vidrigt beteende, utvisningar, sparkar på träningar, efter matcher(Cassano under intervju, alla offsidespringningar, Zlatan är den forward världen som alltid ligger i topp när det handlar om att springa offside( såg honom springa 3 offsider på 4-5 minuter mot Napoli i Milano nu senast, när han blev utvisad). 

Spegla den andra sidan någon gång.- Nej det gör ni inte och då är min fråga till dig Robert.

 Varför gör ni inte en objektiv granskning av Sveriges nya profeten Zlatan ”Ibra” Ibrahomovic för?

Jag är inte avundsjuk på honom utan jag hoppas han tjänar ännu mer pengar och blir ännu äckligare som person karaktärsmässigt, för när historien kommer bedöma honom om 20-30 år, så kommer man undra vad gjorde du och dina kollegor egentligen lyfte fram en figur till hjälte, förebild för barn etc istället för att fördöma hans osportsliga beteende och äckliga ”jag är störst och ni alla andra är nollor attityd”! Det är det som är hemskt. 

Och er förnedrar han ju på löpande band, hans respekt för er är noll!!! Det spelar ingen roll hur många hundratals miljoner han tjänar, för det som räknas som spelare är titlar(han vet det, jag vet det, hela fotbollsvärlden vet det och tom du vet), Zlatan kommer antagligen gå till historien som den spelare i världen som tjänat mest pengar utan att vinna tunga titlar i tunga ligor(om han vann i Barca så var det inte tack vara honom, utan trots honom), han har korrumperade titlar i Italien 
det pratar ni aldrig om enligt honom själv är dessa titlar forfarande helt ok. Noll titlar i Europa, Champions League drömmer han om men kommer aldrig att få, 
Vm medalj eller EM medalj är kört eftersom landslaget blir sämre med honom. 

Hur förklarar du segern mot VM finalisterna utan den allsmäktige profeten Ibra Simon?

Varför gör ni aldrig ett ingående analys varför landslaget är obesegrat utan Zlatan?

Antingen har ni inte kapaciteten och jag hoppas det är det för annars är det riktigt allvarligt att ni kan granska honom i sömmarna, men gör det inte pga av att det går emot sagan/produkten/landsfadern/den allsmäktige ledaren som ska rädda Sverige ur svåra tider.

Han hånar er och ni fortsätter suga av honom som billiga luder, allt för att få ett litet uttalande, hur kan ni leva med er själva. 

Sluta svälj Zlatansperma likt horor och börja leverera riktig, vass och bra sportjournalistik och inte dessa propagandaalster för att bygga ett luftslott.
Den dagen Svenska folket synar eran bluff så kommer ni kanske få löpa gatlopp hela bunten.

Ps Påg din patetiska stil en gång när du snackade med Göran Rickmer på Söderstadion kring att ha tillgång till Bajenspelare för intervjuer och du beklagade dig över faktumet att Bajen styrde detta bla bla bla och du började nästan grina som den lantis du är. Patetiskt en vuxen man som nästan börjar grina. Bajen är nåt speciellt som din äckliga tidning ska vara tacksam överhuvudtaget befattar sig med. Välkommen till storstan. Laul. ”Lyckad” storstadsmänniska i hembyn, anonym bonde och ännu en ”journalistnolla” i storstan(Stockholm är ingen storstad, det vet jag eftersom jag är född och uppväxt. Sthlm är min stad och har varit runt i landet men att promenera in på Söder över Danviksbron, Sofia etc finns det nåt bättre? Enligt mig nej!

Detta brev är ett uttryck för mitt förakt för att du och dina kollegor inte gör ert jobb och är objektiva, utan era artiklar är baserade på en agenda att bygga upp en misär till en Gud och detta borde du skämmas för Laul,. Har lyssnat på dig några ggr och du pratar om solidaritet, jämlikhet och bra saker och sedan hyllar du motsatsen egoism, äcklig människosyn, sparkar folk, utvisad, bråkar med Pep kallar honom det ena och det andra och detta hyllar du och dina kollegor indirekt i och med att ni kritiserar detta förkastliga beteende. Figur Zlatan skiter jag i men det är ER jag har problem med och äcklas över. Haq ett bra liv din värdelösa hycklar, charlataner och slukare av Zlatansperma. Nu fattar jag varför ni alltid torkar er om mungiporna, det är hans sperma ni torkar bort. 

Fan va lack jag är på er och det finns tusentals som mig och de blir bara flrer och fler så när ska vår röst få bli hörd?

Det var allt för mig Robert.

Mvh Andreas Xxxx”.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB