Startsida / Inlägg

Därför går Zlatan till Tottenham

av Robbie Lauler

Vi satt på Opera Hotels uteservering och slickade såren efter mixad zon, landslagsträning och journalistmatch när Edgar Davids, 39, knallade förbi.
Det var nog stort för honom att få träffa Robert Laul på Sportbladet för han föreslog att vi skulle ta en bild på oss två tillsammans.

För riktigt unga läsare kan jag berätta att Davids var en stor hjälte för många fotbollsfans världen över på -90- och -00-talet. Den Surinamfödde och hårt arbetande mittfältaren – av tränaren Louis van Gaal kallad ”pitbullen” för sitt markeringsspel – hade sina sina största framgångar i Ajax och Juventus och representerade holländska landslaget i över tio års tid. Davids uppmärksammades ofta för att han fick specialtillstånd att spela i skyddsglasögon då han lider av glaukom (grön starr).

Davids undrade varför jag gick omkring i fotbollsskor med en boll under armen på ett lyxhotell och jag förklarade att vi är ett gäng journalister som följer Sveriges landslag och hade styrt upp en match under deras stängda träning.
– För att jobba ner den här lite, sa jag och klappade mig på magen.

Davids, som sitter i Ajax styrelse, är i Kiev för holländsk tv och håller Holland som EM-favorit men hyllar också Roy Hodgsons beslut att göra Steven Gerrard till lagkapten. Däremot hade han ingen koll på att Sverige spelade sina matcher i Kiev.

Jag frågade om jag fick ta ett foto på honom men Davids insisterade på en bild på oss två tillsammans och räckte över min Iphone till sin följeslagare.
– Say hey to Zlatan and wish him good luck, sa Davids innan han knallade i väg…

c112993eb23211e180c9123138016265_7.jpg

Har de spelat ihop? undrade jag och fann följande intressanta samband på nätet:
Zlatans proffsklubbar är ju Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan. Davids spelade i Ajax, Milan Juventus, Barcelona och Inter. De var dock aldrig samtidigt i någon klubb men om Zlatan fortsätter att gå i Davids fotspår blir hans nästa klubb Tottenham, sedan återvänder han till Ajax innan karriären avslutas i – Crystal Palace.

Bonusfrågan: vilken före detta svensk landslagsstjärna avslutade sin utlandskarriär i just ”Eagles”?

L L L L L
Simon Bank lurade mig att byta Gomez mot Klose och min EM-elva är just nu kallare än en atomvinter i Mutant. Men skit samma, den tyska maskinen rullar framåt om än lite hackigt. Gott så.

L L L L
Vi snackade domarkvaliteten och Olof Mellbergs vansinnestackling mot San Marino dök upp. ”Hoppas domarna är bättre i EM”, sa mittbacken som fortfarande anser att han inte gjorde något fel. Envisheten måste beundras.

L L L
Patrick Ekwall vek ner sig från journalistfotbollen på grund av för mycket jobb. ”Du kan väl vara med under reklampauserna?”, föreslog jag och det anfallet hade TV4-stjärnan ingen kontring på.

L L
Konkurrenten avslöjar att en affär i Göteborg inte bara gör inläggen till Elmanders fotbollsskor utan även till hans tofflor: ”Han ser jättevass ut på träningarna”, säger representanten för butiken hur han nu kan veta det.

L
Inte nog med att vi inte får se träningarna, landslaget vägrar även att skicka fram Elmander (och Rosenberg) till intervjuzonen. Det är ju Elmanders fysik och matchform nästan allt handlar om nu.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB