Startsida / Inlägg

Därför skulle Ganna utvisas

av Robbie Lauler

Under EM-lägrets elfte dag hamnade journalister och riksdagsledamöter i fokus.
Bland annat anser landslaget att vi slarvar med maten.

Det började med att Zlatan tyckte att spelarna gör för mycket media. 
– Jag tror man ska ge laget lugn och ro och bara fokusera på de detaljer man ska göra på plan, sa Zlatan.
Personligen tycker jag inte det varit särskilt mycket men tydligen är det en åsikt som finns i spelargruppen, då är det väl riktigt att deras lagkapten säger ifrån. Han gjorde det åtminstone på ett resonerande och sakligt sätt.

Efteråt lyssnade vi med presschefen Hans Hultman apropå att Zlatan själv endast gjort två presskonferenser på elva dagar men Hultman menade att lagkaptenen gör mycket annat också, han hade till exempel lämnat en landslagströja till Gotlands landshövding Cecilia Schelin Seidegård i Visby. Vidare har spelarna skrivit autografer och ställt upp för sponsorer, sa Hultman, och antydde att ”media” blir ett samlingsuttryck för alla externa aktiviteter.
Nåväl.

På eftermiddagen satt vi ner med ledarna och där blev det särskilt tydligt att de bestämt hur de ska prata inför oss – men även inför spelarna: det är sex matcher som gäller!

All planering, all logistik, alla inköp och all utrustning är beräknad för att Sverige spelar EM-final 1 juli. Spionerna vet redan vilka länder de ska scouta inför kvarts- och semifinalerna. Efter Ukraina ser exempelvis Peter Wettergren Italien.

Men roligast i går var kostexperten Henning Svendsen som kom med ett djärvt utspel:
– Journalister och riksdagsmän är de yrkesgrupper som äter allra sämst. Det skrivs för många artiklar och tas för många beslut med för låg blodsockerhalt, menade Svendsen.

När det gäller riksdagsledamöterna hänvisade Henning till Leif Pagrotsky som berättat att när det blir långbänk och mötena drar ut på tiden åker det fram några ”dammsugare” och sedan kör de på en timme till innan besluten tas.

Någon källa till påståendet om journalisternas kosthållning redovisade han inte men jag kan bekräfta att Henning har en poäng.

L L L L L
Får Samuel Holmén chansen i genrepet mot Serbien? Det vore en bomb. Han kommer till ”dagen före match”-presskonferensen i dag. Inför Island var endast spelare från startelvan kallade och Holmén har sett bra ut.

L L L L
Rami Shaaban besökte spelarhotellet och småpratade med ”Chippen”. Jag skakade hand med Rami och fortsatte vidare när ”Chippen” vände sig om: ”Men jag då?”. ”Chippen” har inte hunnit tröttnat på oss – ännu.

L L L
På träningen häromdagen gick en boll sönder. Men vem sköt sönder den? Landslagets materialförvaltare Roger Jacobsson avslöjade allt i går: Ola Toivonen träffade en spets på målet och var stolt”.

L L
Zlatans tunga förmiddag. Först förlorade han en nickduell mot Pär Hansson (som inte använde händerna), sedan blev han brutalt stämplad av Olof Mellberg i en närkamp och skrek av smärta. Ingen fara, tack och lov.

L
Zlatans tunga eftermiddag. Såg aningens förbryllad ut när han mötte halva presskåren i en trappa på spelarhotellet – timmen efter utspelet att det blivit för mycket media. Vi var där för att intervjua ledarna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB