Startsida / Inlägg

Smekmånaden är över

av Robbie Lauler

Om en vecka möts Sverige och Ukraina i EM.
I går tog smekmånaden slut.

Under dagarna på Gotland och i Göteborg kunde vi journalister i princip välja vem eller vilka vi ville prata med i samband med träningarna. Alla var tillgängliga förutom Zlatan Ibrahimovic som endast gör podiepresskonferenser och läkaren Leif Swärd som hade en kort men effektiv silencio stampa i Visby. Övriga spelare och ledare ställde mangrant upp.
Den tiden är förbi.

En timme före gårdagens pressträff på Råsunda meddelade presschefen Hans Hultman via Twitter att det endast gick att prata med Sebastian Larsson, Christian Wilhemsson, Emir Bajrami, Pontus Wernbloom och Behrang Safari. Plus förbundskapten Erik Hamrén. Därmed sprack nio av tio planerade tidningsvinklar.
Anledningen?
Enligt Hultman tycker vissa spelare att det blev lite mycket den första veckan.

Jag ser det som ett tecken på att det börjar närma sig. Smekmånaden är över. Det är bara att rätta in sig i ledet och gilla läget. Från nu och över EM får vi hålla till godo med det som erbjuds. I dag blir det presskonferens med Zlatan, inga andra spelare, sedan får vi träffa några ledare på spelarhotellet, som spionen Peter Wettergren. Men han får inte uttala sig om det som är hans huvuduppgift inför EM – kartläggningen av premiärmotståndaren Ukraina.

I morgon kommer Anders Svensson, Martin Olsson och Tobias Hysén (gissar jag) då de väntas gå in i genrepsstartelvan mot Serbien på Rasmus Elms, Behrang Safaris och Markus Rosenbergs bekostnad.
Som sagt; det börjar dra ihop sig.

L L L L L
Kul PK med Erik Hamrén som bland annat kallade Englands Roy Hodgson för ”räv”. När jag undrade varför Hodgson kan tänkas låtsas ovetande om Sveriges EM-förberedelser sa Hamrén: ”Det får du fråga ’räven’ om”.

L L L L
Under EM kommer spelarna att få startelvan efter lunch på matchdagen och den blir officiell i samma stund. Vi slipper alltså vänta till en timme före avspark som är Uefas deadline.

L L L
”Chippen” Wilhelmsson berättade glatt att han fick många SMS efter matchen mot Island från folk som ville ha hans felstavade tröja – den med tre L i efternamnet. 

L L
”Robert Laul – vilken skojare”. Informationschef Nystedt har hållit en låg profil hittills men i går tog han ton då vi inte har samma uppfattning kring den webb tv-intervju jag skrev om i går.

L
En fruktansvärd kyla och blåst svepte in över Råsunda. Givetvis var träningspasset det hittills längsta under EM-lägret och en och annan sommarklädd murvel lär ligga nedbäddad i dag. Gissningsvis Simon Bank.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB