Startsida / Inlägg

Heja Sverige friskt humör

av Robbie Lauler

Att spionera på en stängd landslagsträning kräver list och mod. I går blev jag utslängd av fyra olika vakter – inklusive presschefen Hans Hultman.

Olympiastadion i Kiev är en dröm för spionerande journalister, det finns öppningar runt hela arenan. Det upptäckte vi inför premiären mot Ukraina då vi var ett gäng murvlar som såg hela träningen bakom ett järnstaket.

I går var det dags igen – men nu var bevakningen plötsligt rigorös.

Jag började med att gå runt halva arenan för att sätta mig mitt emot pressläktaren på en undanskymd plats men efter några minuter kom en bastant vakt och viftade bort mig. Då gick jag i väg och ställde mig bakom en pelare med prima utsikt. Efter några minuter dök presschefen Hans Hultman upp från ingenstans och meddelade att tiden var ute.
 
Jag gjorde givetvis som Hultman sa, gick ut från arenan men råkade sedan gå in igen vid nästa entré. Den här gången höll jag mig en bit från läktaren, plockade fram min militärkikare och kunde konstatera att Zlatan såg ut att träna för fullt.
Men så hörde jag steg och hann precis stoppa undan kikaren innan ytterligare en vakt dök upp. Nu gäller det att ta kommandot direkt, tänkte jag och frågade:
– Where is exit?
 
Tveksamt om han gick på den men han visade i alla fall bestämt hur jag skulle ta mig ut. Inga problem, jag smiter in vid nästa entré, men den här vakten låg på mig som en östeuropeisk markeringsspelare så jag fick göra en hastig riktningsförändring och ta mig till motsatta sidan av arenan, till staketet där jag stod inför Ukraina-matchen.
 
Jag hann dock inte stå där i många sekunder innan dagens fjärde vakt undrade vad jag höll på med.
– Where is Englands press conference? frågade jag och vakten – en trevlig holländare – slog följe med mig dit.
– Here it is, sa han vid dörren till presskonferenssalen.
– Thanks but I have changed my mind, sa jag. 
 
På väg tillbaka till hotellet pratade jag i telefon med landslagschefen Lars Richt och berättade att jag just blivit utslängd.
– Bra, sa Richt. Då fungerar det som det ska.
Därmed var spionfiaskot fullbordat. Landslaget vs Robert Laul 1-1.
 
L L L L L
England bor på vårt hotell och när de kom från träningen i går kväll passade jag förstås på att bli fotograferad med lagkaptenen Steven Gerrard. En fin människa som spelar i Liverpool…
IMG_1791.JPG
 
L L L L
Seger med 3-0 i journalistlandskampen mot England. Eller på walkover, närmare bestämt. När vi var tvungna att skjuta på avsparkstiden från 10.00 till 11.00 vek Stan the man & Co. plötsligt ner sig och skyllde på tidsbrist.
 
L L L
Jag kastar sten i glashus här men Erik Hamréns engelska är rolig. I går sa han: ”When you’re working in football or whatever, you’re always taking steps. You don’t want to stay on the same platform. You take steps – that’s life. Sometimes you take them forward, sometimes down.”
 
L L
Har en känsla att Sebastian Larsson ligger i farozonen för att bli petad. Om ”Chippen” och Anders Svensson ska in i laget måste Larsson eller Rasmus Elm ”offras”. Vid lunchtid vet vi.
 
L
En fråga fick Erik Hamrén om konkurrentens story om rövbombningen. Den viftade han bort. Större var uppenbarligen inte intresset från journalisterna här nere.
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB