Startsida / Inlägg

En röv i näshöjd nånstans

av Robbie Lauler

Landslagets öppna träning på Dynamo Stadion i centrala Kiev lockade uppskattningsvis 1500 svenska fans.
Och Lennart Johansson.

Gammel-Lennart joggade in på planen när träningen var slut, lätt i steget tack vare sin käpp. Det var en fin bild bild när den 82-årige ex-pampen skrev autografer på fansens tröjor. Sedan blev han intervjuad av kinesisk tv och jag tar det som det var, på engelska.
What do you think about the game against England, mr Johansson?
– We normally beat them.
And the result?
– 3-1.
Who score the goals?
– Have you heard about Zlatan?

x2_ceb228a-1.jpeg

Det kinesiska tv-teamet verkade nöjda och Lennart kunde fortsätta med autografskrivandet och berättade för Sportbladet att han tyckte att Erik Hamrén borde peta Markus Rosenberg. Det var inte den enda åsikten om startelvan, Martin Olsson anser att Christian ”Chippen” Wilhelmsson ska starta på någon av kanterna. Han vill alltså peta Ola Toivonen eller Sebastian Larsson och vi får se hur det uttalandet landar i gruppen. Brukar vara känsligt.

En annan fin bild från den öppna träningen var far och son Hysén: pappa i landslagströja på supportrarnas sida av räcket, Tobbe i träningskläder på spelarnas. Efteråt sprang jag på Glenn utanför arenan när han fått tag på en bira. Jag frågade om han var redo för journalistlandskampen mot England på fredag?
– Nej det vete fan, då måste jag ju ta det lugnt på kvällen, sa Glenn. 
Man skulle varit supporter i stället.
Eller ännu hellre: man skulle varit Glenn…

bild.JPG

L L L L L
Är det verkligen så klokt? tänkte vi när landslaget skulle träna inför fansen direkt på förlusten mot Ukraina. Men känslan blev den motsatta: det här gav spelarna energi. Härlig stämning, ramsorna rullade och solen sken.

L L L L
Tappade min ukrainska mobiltelefon i en taxi på väg hem från träningen. Inte så bra kanske men det innebär åtminstone färre samtal från stressade chefer. Och det är mycket värt när vi går in på 21:a raka arbetsdagen. 

L L L
Komisk bild när TV4:s Patrick Ekwall intervjuade Jonas Olsson intill träningsplanen. Vapendragaren Olof Lundh? Han (i vit skjorta) höll i solparasollet…

b616bafcb53d11e18cf91231380fd29b_7.jpg

L L
De rörliga bilderna på Wilands arsle är förstås roliga, men mobbningsdebatten bisarr och okunnig. Min nyhetsbedömning av händelsen var två rader i den här spalten – konkurrenten gjorde fyra papperssidor…

L
…det blev en så kallad snackis som landslaget fick hantera och spelarna var upprörda: ”Reportern är en lögnare och en patetisk människa”, sa Anders Svensson i ett förvisso mindre genomtänkt uttalande.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB