Startsida / Inlägg

Med sexväxlad Robmobil mot Kopparvallen

av Robbie Lauler

En hektisk arbetsvecka tar slut, en ny börjar direkt: ikväll blir det Åtvidaberg-Malmö FF på Kopparvallen, sedan vidare mot Göteborg och Blåvitts hemmapremiär mot Brommapojkarna.

Fördelen med det upplägget: du får två dagar på framsidan.

Nackdelen: du missar AIK:s premiär på Friends.

Jag har dock dragit mitt förhandsstrå till stacken, vi diskuterar AIK-Syrianska en hel del i veckans avsnitt av Bollklubben, tränaren Andreas Alm har en lite annorlunda inställning till fajten, kolla gärna en halvtimme in i programmet…

…vi tittar också på märkliga frisparksvarianter, fotbollsrobotar, stjärtchocker och diskuterar hur den ekonomiska krisen påverkar fotbollen i Spanien och Frankrike. Gäster i studion: Fröken Frändén och mr Bank.

Men allsvenskan var det ja…veckans fredagssida ägnar jag åt Alejandro Bedoyas utspel om ”tråkiga Blåvitt” och jag ställer frågan när fotbollsspelare ska lära sig att fotboll handlar om att vinna och ta poäng?

I veckan hade vi på Sportbladet besök av en reporter från P1:s utmärkta program Medierna, det är förstås glädjande att de uppmärksammar och granskar sportjournalistiken, däremot kan jag tycka att frågeställningen ”Varför skriver ni så lite om damfotboll?” känns uttjatad och besvarad.

Dels handlar det om normal nyhetsvärdering, det är väldigt sällan damallsvenskan är det största som händer i idrottsvärlden (och det är det vi som kommersiell, rikstäckande tidning måste fokusera på). Dels skriver vi väldigt mycket om damlandslaget när det drar sig mot mästerskap, jag är helt övertygad om att rapporteringen från hemma-EM i sommar kommer att tapetsera tidningssidorna. Och dels har jag aldrig förstått varför just damfotbollen – som inte lockar särskilt mycket publik på klubblagssidan – ska lyftas mer än låt säga innebandy, ridsport, handboll eller andra, mindre idrotter.

…för det kan vi verkligen bli bättre på, en större mix i Sportbladet där de stora nyhetshändelserna blandas upp med reportage från andra delar av idrotts-Sverige. Dock inte nödvändigtvis damallsvenskan. Ansvaret att lyfta damallsvenskan vilar på förbundet och klubbarna själva, vi är en dagstidning, inte en PR-byrå.

Men vi får väl se vad Medierna kommer fram till i morgon klockan 11.00 i P1.

Nu hög tid att hoppa in i den sexväxlade Robmobilen med backkamera och sätta autoplioten på Kopparvallen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB