Ny storseger för journalistlandslaget

av Robbie Lauler
lagbild

Det stolta, svenska journalistlandslaget i ett sprillans nytt matchställ tog fjärde raka segern mot Finland som besegrades med 6-2 på Stadshagens konstgräs.

Förbundskapten Kalle Karlsson mönstrade en diskutabel startelva och tvingades till ett tiotal korrigeringar under matchen (lågt räknat).

Sveriges lag var långt och slött vilket gjorde att finländarna var på väg i kapp i andra halvlek men Johan Larssons 5-2-mål tio minuter från slutet avgjorde.

Sverige-Finland 6-2 (3-1)
Målskyttar: Marcus Sennewald 2, Simon Bank, Robert Laul, Ludvig Holmberg, Johan Larsson.
Domaren: ++
Publik: Tio personer på Stadshagens stora läktare (hälften gick i samband med avsparken).
Matchen: ++ Många mål, uslare spel än vanligt.

BETYGEN

Tobias Rosvall +++++
Hur det gick till väntas bli föremål för framtida idrottsforskning, tills vidare konstaterar vi att räddningen på ett finskt närskott i andra halvlek ensam är värd fem plus.

Per Bohman ++
Förstörde en välplanerad offsidefälla vid Finlands kvittering.
Christoffer Glader ++
Bytte upp sig till en mittfältsplats ganska omgående. Prestationen lyfte tyvärr inte i samma utsträckning.
Niclas Holmgren ++
Hade tagit cykeln till matchen och kom aldrig av sadeln riktigt.
Anton Boström ++
Gick på ”peta och spring”-finten tio gånger innan bloggen tappade räkningen.

Robert Laul (C) ++
Om det flyger in en grönvit Puma-boll boll på planen under derbyt på Friends är det bara att skicka tillbaka den – det är Lauls frilägesavslut från första halvlek som landat.
Joakim Ulvebrand ++
Ingen lyckad dag på centralt mittfält för ”Ulven” från Södertälje. Inte särskilt lyckad på nån annan position heller, för den delen.

Marcus Sennewald +++
Två mål får anses bra. Men borde gjort fem.
Niclas Kindvall ++
Lite längre från landslagsklass än normalt.
Ludvig Holmberg ++
Uppträdde som en äkta gentleman mot Finlands kvinnliga ytterback.

Johan Larsson ++
Avsluten höll ett par divisioner lägre klass än de brukar.

ERSÄTTARE:

Kalle Karlsson +++
Säg så här: två plus för insatsen, ett plus för startelvan. Det blir tre plus.
Simon Bank ++++
Ett mål och en assist, båda poängen i viktiga skeden av matchen, dessutom som mittback. Kvalar in som Banks bästa insats för journalistlandslaget.