Startsida / Inlägg

Förr eller senare händer det

av Robbie Lauler

Rasmus Elm avstod dagens träning, det var något med magen igen, vad vet jag inte riktigt, frågor om magen får som bekant inte ställas, det informerade presschefen Niklas Bodell om i samband med gårdagens pressträff:
– Då lämnar vi direkt, sa Bodell.

Det har varit en del strul med mediehanteringen senaste dagarna, utlovade intervjuer har ställts in, gällande avtal har inte respekterats, TV4:s fotbollschef bloggar om situationen här.

Jag ser det som ett tecken på att förlusten mot Österrike tog hårt. Men spelare och ledare måste ändå, på den här nivån, kunna vara professionella.

I alla fall, om Elm inte kan spela är Anders Svensson den naturlige ersättaren, Anders och Kim Källström på det centrala mittfältet. I övrigt hade jag i mångt och mycket spelat vidare med samma elva som mot Österrike så långt det är möjligt, alltså så här…

Hansson
Lustig, Granqvist, Olsson, Wendt
Larsson, Svensson, Källström, Kacaniklic
Toivonen, Ibrahimovic

…men Erik Hamrén är Erik Hamrén, det kan bli fler förändringar även om han ägnat senaste tiden åt att försöka skapa en grundtrygghet och kontinuitet som för eller senare borde ge resultat.

Zlatan gav landslagsledningen med Lasse Richt i spetsen en känga apropå att Zlatan inte känt till att han riskerar avstängning vid nästa kort och menade att det är ”dålig information”.

Hur Zlatan fick reda på det? Av medierna på dagens presskonferens.

…eller som Erik Hamrén uttryckte det:
– Det känns lite löjligt med de rubrikerna som var, att man inte vet hur det är och så vidare. Det måste jag säga. Men självklart så ska spelarna veta det innan match, för onödiga varningar – för snack till exempel – det vill man inte ha om man blir avstängd.
Men ni pratade inte om det inför Österrike-matchen?
– Nej, det gjorde vi inte.

Alltså var rubrikerna inte löjliga utan snarare…högst relevanta, eller hur?

Jag är nämligen helt på Zlatans sida här. Richt, Hamrén eller någon måste förstås informera om varningsläget, annars finns alltid risken att spelarna missar då de även har korten i klubblaget att hålla reda på.

Apropå vår förbundskapten spekulerar jag i dagens krönika att Per-Mathias Högmo kan vara en kandidat som efterträdare (om Sverige nu missar VM och Hamrén lämnar av en eller annan anledning). Det skulle åtminstone förklara varför Högmo tog det där Djurgårdsjobbet, han vill visa upp sig på bästa sändningstid.

Om Högmo skulle fungera? Tja, ännu så länge är det en tanke som jag inte känt på hela vägen men den är åtminstone värd att lyfta fram för att dissekera. Det lär bli anledning att återkomma i ämnet.

Förr eller senare.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB