Cameron på väg tillbaka

Den sista TV-debatten i den brittiska valrörelsen hölls igår kväll. De tidigare har varit dramatiska och gett upphov till vad de brittiska tidningarna kallat ”Cleggmania”: Liberaldemokraternas partiledare Nick Clegg har varit den här valrörelsens sensation.

Gårdagens debatt skulle handla om ekonomin (även om det pratades om en del annat också) och ekonomin är Labour och Gordon Browns starkaste kort, som vi skrev om på ledarsidan igår

”Som ni märkt så får jag inte till allt på rätt sätt. Men jag vet hur man hanterar ekonomin, både i dåliga och goda tider” sade Gordon Brown i sitt inledningsanförande. Han syftade naturligtvis på den pinsamma incidenten när han råkade kalla en väljare för intolerant och det snappades upp av en mikrofon. Brown klarade sig bra men tyvärr verkar den sista (och viktigaste) debatten blivit något av ett andra genombrott för David Cameron. Gordon Browns försök att framställa David Cameron som ”samma gamla höger” kan ha varit ett misstag. 

Den konservative partiledaren försökte framställa Gordon Brown som mer av samma, David Clegg som ett osäkert kort och sig själv som sån där ”change” som alla vill ha. Mätningarna nu på morgonen visar att det kan ha fungerat för Cameron. 

Senaste inläggen