Startsida / Inlägg

Stockholmarna över två miljoner

av Eva Franchell

Stockholms län har nu 2 074 000 invånare. Bara under det senaste halvåret har Stockholm fått 20 000 nya invånare, rapporterar ABC.

Det föds många barn i Stockholm, men faktum är att bara varannan stockholmare är född i länet. Den stora ökningen beror i stället på att många flyttar till huvudstaden där det fortfarande finns gott om jobb. Befolkningsökningen är mycket större än man trott och den orsakar bostadsbrist, trafikkaos och överfull kollektivtrafik.

ABC har räknat ut att Stockholm ökar med två fulla SL-bussar varje dag och det är kanske något trafikpolitikerna borde fundera över. I stället för att planera en sofistikerad spårvagn mellan NK och Lidingö kunde till exempel en utbyggd tunnelbana var mer effektiv. Befolkningsökningen är som störst i Solna, Sigtuna och Upplands Väsby, vilket innebär att även pendeltrafiken förtjänar en översyn.

Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) måste släppa modelljärnvägen och inse att Stockholm håller på att bli en riktig storstad.

Eva Franchell

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB