SNABBANALYS: Musen som röt

I dag är Kristdemokraternas dag i Almedalen. Alla andra har åkt hem. Samtidigt kom en mätning från Aftonbladet/United Minds som visar att väljarna tror Göran Hägglund blir nästa partiledare som avgår.

Talet var relativt internt med ett tydligt ideologiskt fokus. Hägglund verkar vilja profilera partiet som mer socialkonservativt än tidigare och bibehålla fokus på frågor kring familj liksom barn och ungas uppväxtvillkor.

Hans stora nyhet, att de vill kvotera barnbidraget, har partiet presenterat förut och nyhetsvärdet var överlag litet både vad gäller innehåll och inriktning. Dessutom spelar det ju ingen roll vad han säger eftersom Moderaterna ändå bestämmer.

Ett plus var dock att Göran Hägglund har låtit sig fotograferas som badpojke på samma sätt som Alf Svensson en gång gjorde. Det visar självdistans och var faktiskt ganska kul. Han är, trots allt, sitt partis största tillgång.

Talet välte dock ingen kiosk och Hägglund bibehåller förmodligen sin position som Fredrik Reinfeldts största huvudvärk.

Tema: Sossar är dumma
Retoriskt knep: Humor
Vad han vill att du ska tänka: Opinionsmätningar? Pfft!
Vad han inte vill att du ska tänka: Varför brukar egentligen kändisar vika ut sig?

Anders Lindberg

Senaste inläggen