Startsida / Inlägg

Mons Kallentofts krogtips

av Pär Olsson
DSC_2008

Jag fick i uppdrag att fotografera ständigt aktuelle Mons Kallentoft för ett svenskt magasin. Förutom sitt författarskap så är han matconnoisseur och Mallorca-älskare. Helgen är snart här och jag kunde inte låta bli att fråga honom om hans hetaste krogtips.

Casa ManoloEn kultkrog  i Ses Selens. Mons rekommenderar skaldjursgrytan med hummer.

Skärmklipp 2016-05-14 13.02.56

Es Racó d’es Teix i Deia. Fransk krog med en Michelinstjärna. Notan brukar bli hög men det är det värt enligt honom. En lunch i vårsolen på terassen är oslagbar.

Es Celler de Petra  som ligger gömd på en bakgata i supermallorquinska byn Petra. Om ni är ett stort gäng- förbeställ den helstekta spädgrisen. Ni kommer inte att ångra er! (Den går att få i portioner också)

Restaurante Orient ligger vid vägen som går genom pyttebyn Orient. Här käkar du traditionellt som i Es Celler de Petra. Men den bästa arroz brut görs här tycker Mons.

Casa Maruka i Palma är ett ställe att komma tillbaka till. Efter fotograferingen berättar han för mig att han åt ankfärserade murklor med konjakspetsad ankleversås för ett par dagar sedan! Jag svimmar vad gott det låter, murkelsäsongen är här och bordet är bokat.

Till slut… – Gör din research väl innan du bokar ditt bord. Eftersom det finns tusentals restauranger på ön men bara ett fåtal är riktigt bra! Det är Mons Kallentofts sista råd.

DSC_9504

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Lukas Jacobson, Jenny Åsell, Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB