Startsida / Inlägg

Välkommen till min Mallorca-blogg

av Pär Olsson

Mitt första möte med Mallorca var på 90-talet. I tvåfärgade badshorts upptäckte jag ön med Orups sommarhit ”Magaluf” hack i häl. Det dröjde många år tills jag skulle sätta min fot på ön igen. Denna gång kom jag sjövägen. Jag långseglade och skulle släppa av en vän i Palma. Detta korta stopp väckte något inom mig. Jag förälskade mig i det dramatiska landskapet, badvikarna och arkitekturen. Det är flera år sedan och det känns som jag fortfarande har en hel kontinent att upptäcka.

Ön har lockat till sig sjörövare, aristokrater och äventyrslystna i decennier. Här sitter man inte på röven man åker på utflykter till avlägsna hörn. Jag kommer att dela med mig av mina favoriter och upplevelser. Bloggen ska fungera som ett virtuellt moodboard för er som planerar ett besök eller för er som vill drömma er bort. Jag vill inspirera till att resa, äta och väcka lusten till upplevelsen.

Vi ses Pär

De vanligaste frågorna jag får:

Invånarantal: circa 870 000 invånare var av drygt hälften bor i Palma.

Region: Mallorca är den största av de fyra baleariska öarna. Menorca, Ibiza och Formentera är grannarna.

Språk: Mallorquinska

Väldigt mallorquinskt: Pa amb oli, smörgås med lyxigt pålägg t.ex sobrasada, fisk, skinka.

Magaluf
Jag på stranden i Magaluf 1992. Det är en fin strand som jag fortfarande återvänder till för vinterbad.
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB