Startsida / Inlägg

Offseason favotriter

av Pär Olsson
Son Mico

Teoretiskt slutade säsongen på Mallorca igår. Men ön är som en magnet och besökarna fortsätter att välla in. 31 oktober är ett magiskt datum och många säsongverksamheter drar ner sina jalusier för den här sommaren. De stannar nere till början av mars när det officiellt drar igång igen. Men de senaste åren har datumet bara blivit ett numer i kalendern och folk fortsätter att komma hit långt in i december.

vita-bel_12

Här om dagen hörde jag på radion att Palma flygplats hade 941 ankommande flyg som tillsammans levererade omkring 150 000 passagerare. Alltså på en dag landade en medelstor svensk stad! Igår stängde legendariska S’Embat för säsongen och festen var ett spektakel meddelar min kompis som var en av artisterna som uppträdde på scenen.

Västkusten bjuder på perfekt snorkling!

Temperaturen i vattnet håller för bad och solen värmer fortfarande gott. Jag slår en blick ut från min terass och bortom hamnen där havet smälter ihop med den ljusblåa himlen. Hade jag inte jobbat idag skulle jag åka till Illetes och Cala Comtesa för strandhäng och bad.

Son Mico

Men vad gör man på ön när många chiringuitos har stängt för säsongen? Jo man packar korgen full med godsaker och åker till någon av de stränder som är knökfulla under högsäsongen och njuter av lugnet och den vackra naturen. Eller dricker kaffe på ett torg i en by och äter en långlunch på en krog på landet.

Miquel och Felipe Amorós Crawford, Beer lovers

Här är mina bästa lågsäsong tips:

 • Cala Mondragó
 • Vandra från Deià till Port de Sóller och testa mandelkakan hos systrarna på Son Mico.
 • Vandra till Castell d’Alaró och passa på att äta lamm på Es Verger (alltid öppet).
 • Häng i Alcúdia och drick en öl hos mikrobryggeriet Beer Lovers.
 • Besök Miró museet Fundació Pilar i Joan Miró.
Från marina i Bonaire är solnedgången fantastisk när den går ner över bergen och playa de Sant Joan

 

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB