Startsida / Inlägg

Pudersnö över Tramuntana

av Pär Olsson

img_9998

Det har varit en unik dag på ön! Mitt hjärta har slagit ett par extra volter av lycka idag när jag såg hur molnen hopade sig över Tramuntana på förmiddagen. Jag var ute på jobb och körde på motorvägen i solsken när jag såg hur ovädret drog in över bergen.

img_9988

Egentligen kände jag det redan i luften i morse när jag cyklade genom Santa Catalina på väg till kontoret. Idag kommer det att snöa, tänkte jag! Det går inte att ta miste på när vindarna från Afrika slutar pusta och nordens kyliga kraft får öbornas halsdukar att slå några extra varv runt kala halsar.

img_0049

Den här gången var det jobbet som tog mig till de pudervita palmerna och sagolika bergstoppar. Men om det inte hade varit för det så hade jag säkert som många andra gjorde begett mig till landsbygden där snön lagts sig som ett härligt sockervadd på ett par centimeter.

img_0036

Många vägar var avstängda under eftermiddagen och fortsätter att vara det under kvällen. Lluc tancat (Lluc stängt) stod det på skyltarna på motorvägen mot Santa Maria under eftermiddagen. Och mina tankar går till den lilla byn dit jag vandrat så många gånger.

Snön slår ut alla andra event och det var härligt att se föräldrar låta sina barn uppleva snö för första gången. Spontana snöbollskrig bröt ut vid vägkanten där folk stannat för att sticka fingrarna i den kalla massan.

img_0026

Alla älskar snö speciellt på Mallorca!

 • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Oscar Schau
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB