Startsida / Inlägg

Mina bästa sportlov tips

av Pär Olsson

32176_4424086923897_1285525751_nJag minns vinterlovet som ett härligt avbrott från skolan. Det var ofta förenat med utomhusaktiviteter. Solen sken och man märkte tydligt att ljuset var på väg tillbaka. Det är samma känsla på Mallorca där vi har en av de vackraste säsongerna just nu. Allt är frodigt grönt och vilda blommor sträcker sig mot solen i alla vägkanter. Mandelblommen är i full blom och färgar lanskapet ljusrosa.

Mina tips på aktiviteter att göra under vinterlovet.

IMG_0331

Ta med familjen till vingården Miquel Oliver som ligger i Petra. Ägaren Pilar Oliver vill skapa en familjär miljö på vingården där både barnen och de vuxna kan få en härlig upplevelse. En lokal konstnär har målat flera gamla vincisterner med Minion figurer och en lekhörna med spel där barnen kan leka.

Frossa i leksakerMuseu de sa jugueta som ligger i centrala Palma. Leksakerna är distribuerat på flera våningar och det är kul att se antika föremålen. Men det är lite frustrerande att man inte kan leka med sakerna. Det finns en trevlig kafeteria i anslutning till museet.

563030_4424092084026_862640531_n

Vandra till ruinen av borgen på berget vid Alaró. Parkera bilen vid restaurangen Es Verger som går under namnet lammrestaurangen. Hajka upp för berget till ruinerna av fästningen som ligger på toppen ovanför restaurangen. Det tar drygt två timmar upp och ner. Det ultimata är att avsluta med att äta lamm på gårdens restaurang med vacker utsikt över det mallorkinska landskapet.

Släpp energin friPalma Jump. Det är den första inomhushallen med trampoliner i Spanien. Jag garanterar att svetten kommer att spruta. Det finns aktiviteter för hela familjen.

Ladda ner Aftonbladets Mallorca reseguide och Palma guiden för fler tips.

Tack igen Lilit Miribyan för bilder.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB