Startsida / Inlägg

Mina bästa tips för romantik och avslappning

av Pär Olsson

Fontsanta Hotel

Min hyrbil orkar knappt upp för den branta backen i Bona Nova i Palma. Och jag kan relatera till den utmattningen när jag äntligen parkerar bilden vi det stora hotellkomplexet GPRO Valparaiso Palace & Spa. Jag är i höjd med Castell de Bellver och februari visar sin gråaste ton. Jag är i stort behov av avkoppling! Därför kommer det att bli en välförtjänt förmiddags-getaway på hotellets klassiska spaavdelning.

Redan i trapporna ner från receptionen vid entrén möts jag av aromatiska dofter som talar om för mina spända muskler att snart blir det retreat deluxe! Jag gillar att komma hit för att det är så opretentiöst och inarbetat. Det har funnits här i tolv år. Det märks på inredningen som inte är av den senaste modellen men de kan verkligen sin sak och erbjuder många olika prisvärda behandlingar.

DSC_7880 DSC_7890

Man kan lägga upp sin dag precis som man vill. Eftersom jag endast kommit för att få mina styva muskler att slappna av hoppar jag över gymmet där man kan delta i gruppaktiviteter eller göra sitt egna program på maskinerna. Jag glider istället rakt in i hetluften i relaxavdelningen där de olika basturummen finns.

Efter en dusch i form av ett tropiskt regn börjar jag med saltrummet. Den heta ångan tar tag i kroppen och jag sjunker ner i en av de gjutna fåtöljerna i rummet och andas in den varma luften. Jag glömmer bort tiden och känner att avkopplingen infinner sig. En ljummen droppe som bildats av kondensen från ångan landar på min kind och väcker mig ur min meditation. Jag inser att jag säkert har överskridit de 15 minuterna som är den rekommenderade tiden i varje rum.

Fontsanta Hotel

Jag fumlar mig ut och trycker på knappen i duschen där det står ”fresh” och jag blir sprejad med några horisontella bomullslena strålar från topp till tå. Jag lyder instruktionerna att man ska svalka av sig mellan bastubaden för att uppnå maximal avkoppling.

Ivrigt fortsätter jag till örtbastun sval i huden efter den uppfriskande duschen. Det doftar ljuvligt från kryddbädden över aggregatet. Det är inte lika varmt utan skönt behagligt och aromatiskt. Jag faller i dvala igen och när tankarna kommer tillbaka fortsätter jag till den traditionella bastun via de sprejande strålarna. Fågelkvitter och yogi-musik förtrollar mig och det är bara nuet som existerar och jag koncentrerar mig på de lena svettdropparna som kittlar min hud.

Jag smälter is på kroppen från isfontänen som står mitt i avdelningen. Tar en promenad i grusgången där mina vader också blir masserade av strålarna som sprutar kallt och varmt vatten om vartannat. Drygt två timmar har gått sedan jag kom och jag glider ner till saltvattenspoolen som har stora fönster ut mot trädgården. Den är inte stor nog för att simma längder men det är härligt att flyta i saltvattnet igen efter flera månader utan bad i havet. Jag känner mig som på nyttfödd!

Mina favorit Spa på Mallorca

GPRO Valparaiso Palace & Spa i Palma är som gjort för en dagsavkoppling. De erbjuder även paket med flera dagars detox. Bistrons terass har fin utsikt över Palmabukten och är ett bra lunchalternativ under besöket.

Font Santa hotel ligger nära Colonia de San Jordi. Är ett paradis på landsbygden med bastubad och behandlingar i termalvatten. Det är värt att övernatta och äta en god avsmakningsmy i restaurangen. Öppnar för säsongen 24 februari.

Rafa Nadal sport center i Manacor har en fin spaavdelning och ett stort träningscenter.

Ladda ner Aftonbladets Mallorca reseguide och Palma guiden för fler tips.

Fontsanta Hotel

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lucas Klarén och Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB