Startsida / Inlägg

Bästa baden med båt

av Pär Olsson

Naturhamnen i Cabrera

Det är högtryck på ön och temperaturen har stigit över 30 grader. Kontoret är allt annat än svalt och jag längtar tillbaka till när jag och kollegan Anna Sandgren åkte runt ön i båt för att göra reportaget om Mallorcas badvikar. Under några sköna dagar upptäckte vi vackra vikar och badade i de svalkande vattnet.

Maikel Vanegas i Maioris Cala Virgili på ostkusten

Därför är det god tid att bege sig ut på havet och uppleva det som naturen har gett oss. Klippbad , vita stränder och ett skimrande hav. Det finns flera sätt att ta sig runt sjövägen. Vi testade både segelbåt och motorbåt. Fördelen med motorbåt är såklart hastigheten men ett stort plus är att vi kom in i de mista vikarna för att kasta ankaret nära stranden.

Motorseglaren Vita Bel II

Men eftesom jag själv har segelbåt måste jag ändå lyfta fram att det är magiskt att glida in för fulla segel mot Cabrera. Den lilla ögruppen ligger söder om Mallorca och det går bara att ta sig dit med båt. Där skruvas tempot ner direkt och alla samlas i den enda baren på seneftermiddagen för att skvallra om dagens etapper.

Puerto Soller, traditionella båtar trängs i hamnen.

Vidare tillbaka på Mallorca väntar massor av orörda vikar och andra aktiviteter som man kan ta sig till om man tröttnat på att sol och bad. Läs hela reportaget på aftonbladet.se för att få alla viktiga tips om vart man hyr båt och vilka vikar vi besökte.

Mina fem bästa vikar

 • Cabrera
 • Port de Sollér för att äta på Restaurante Nautilus.
 • Cala Deia
 • Cala Virgili
 • Sa Calobra

Ladda ner Aftonbladets Mallorca reseguide och Palma guiden för fler tips.

Snorkling i Tramuntana
 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén och Jonna Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB