Startsida / Inlägg

Bästa barnaktiviteterna

av Pär Olsson
Mallorca Barnguide

Jag har precis kommit tillbaka till Mallorca efter en jobbresa i Skandinavien. Och på flyget från Stockholm till Palma finns det gott om barnfamiljer. Förväntan hänger i luften och barnen ritar teckningar med tropiska palmer. Öns kilometerlånga sandstränder och medelhavsklimat har länge lockat till sig familjer. Mallorca har aldrig varit barnvänligare och det finns massor av roliga aktiviter för alla åldrar.

Western Horse Trails Mallorca, Mallorca Barnguide
När jag pratar om ön med mina syskonbarn tänds längtan i deras ögon och samtalen glider snabbt in på alla härliga stunder vi har spenderat i vikarna, på min segelbåt och i bergen. En kompis dotter som är tre år säger stup i kvarten – när ska vi åka till Mallorca mamma.

Jungle Parc, Philip Eriksson, Mallorca Barnguide
Det är faktiskt ett paradis för både barn och vuxna, eftersom den mallorkinska kulturen är familjär och välkomnande. Barn tycks ibland få all uppmärksamhet när man rör sig på gator och torg. Mallorca har blivit en året runt destination och jag garanterar att alla ungar gillar att kliva ur galonstället en decemberdag för att gräva sandslott på stranden. Även fast tjatet om bad tystnar efter första doppet i den vinterkalla Medelhavet! Som tur är finns det gott om andra aktiviteter för de kallare vintermånaderna.
 portail_vells
Men vad finns det att göra på ön? För att ta reda på detta tog jag ner min brorson till ön för att maxa öns barnaktiviteter! Det hela mynnade ut i en reseguide med de bästa tipsen för barnfamiljer. Det blev exakt 170 stycken tips som nu finns att ladda ner på aftonbladet.se i en specialguide för barnfamiljer.
 Strutsfamen Avestruz Mallorca, Mallorca Barnguide
Min brorsons fem bästa tips:
– Mata strutsar på farmen Artestruz 
– Vattnelandet Western Park 
– Gokart på Kartingmanias banor
– Stranden i Portals Vells
– Äventyrsparken Jungel park
 Ladda ner hela guiden Mallorca med barn på aftonbladet.se för alla tipsen. Kolla in Mallorca reseguide och Palma guiden för fler tips.
Kartingmania en el Hotel Bellevue Alcudia, Mallorca Barnguide
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén och Jonna Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB