Startsida / Inlägg

Sveriges U21-spelare som kan göra succé i din allsvenska elva i höst

av Andreas Lillhannus

Allsvenskan manager är tillbaka! Spelet där du väljer elva allsvenska spelare och tävlar mot dina vänner – för att vinna superpriser.

SKAPA DITT LAG HÄR!

Juni månad har annars varit U21:s.

Det svenska landslaget hade marginalerna mot sig de första matcherna och turneringen slutade bittert med 0-3-förlust.

Den svenska truppen till U21-landslaget bestod av 18 allsvenska spelare, som alla är ordinarie i sina klubblag.

Här ger Sportbladet en sammanställning av samtliga – och deras potentiella vara eller inte vara i din elva till höstens allsvenska manager:

Anton Cajtoft, målvakt, Jönköpings Södra, 3 500 000:
– Gjorde stor succé under U21-EM och har skött sig bra även i Allsvenskan under våren.
Men… J-Södra har inget vattentätt försvar och släpper in en del mål. Dock ett alternativ om pengarna börjar sina.

Pontus Dahlberg, målvakt, IFK Göteborg, 5 000 000:
– Gjorde en supertavla i slutet av vårsäsongen, mot Norrköping, men låt er inte luras av det. Dahlberg har, trots sin nästan sensationellt unga ålder, skött sig närmast exemplariskt under våren. Men: ett högt precis, endast tre hållna nollor och tolv insläppta på elva matcher avskräcker.

Tim Erlandsson, målvakt, AFC Eskilstuna, 3 000 000:
– En bra målvakt (kanske för bra för sitt lag), men det går inte att ha en målvakt vars lag släpper in 25 mål på tolv matcher.

Egzon Binaku, försvare, BK Häcken, 3 500 000:
– Gjorde en väldigt fin vårsäsong och fick även, mycket förvånande, chansen från start i U21-EM. Häcken gör inte mest mål, men släpper heller inte in mest. Billig – och ett väldigt bra alternativ.

Franz Brorsson, försvarare, Malmö FF, 4 000 000:
– Alla spelare från Malmö FF, som får speltid, är bra val. Dock dyrare än Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson.

Filip Dagerstål, försvarare, IFK Norrköping, 5 000 000:
– Ganska dyr, men också ganska bra. Har spelat både som mittback och mittfältare, står dock som försvarare på spelet. Har en bra bössa och är inte rädd att använda den, vilket kan ge poäng.

Pa Konate, försvarare, Malmö FF, 3 000 000:
– Billig, visst, men har haft svårt att få speltid och är dessutom långtidsskadad. Tungt i ett Malmö som dessutom har tre vänsterbackar av rang. Avslag.

Adam Lundqvist, försvarare, Elfsborg, 4 000 000:
– Gör sällan en dålig match, men är heller inte den som gör mest poäng. Elva matcher, elva från start, noll mål och en framspelning i år. Ett bra val, men finns billigare ytterbackar.

Joakim Nilsson, försvarare, Elfsborg, 4 500 000:
– Växt fram till en given nyckelspelare i Elfsborg. Hade, trots en svag period för Elfsborg, en mycket bra vår. Målfarlig på fasta situationer, redan gjort tre baljor i år.

Jacob Une Larsson, försvarare, Djurgården, 3 000 000:
– Ett superval! Given i Djurgården bredvid Jonas Olsson. Dif släpper inte in mycket mål och Une Larsson bevisade dessutom i U21-EM att han kan göra mål. Vald av över 30 procent – förståeligt!

Linus Wahlqvist, försvarare, IFK Norrköping, 5 000 000:
– Kostar det så smakar det. Linus Wahlqvist är vid det här laget, trots sin ålder, en erfaren spelare. Kanske ligans bästa ytterback, som även får förvalta fasta situationer vilket ger poäng. Dyr prislapp, men kan vara värt det.

Amin Affane, mittfältare, AIK, 2 500 000:
– Billig och får mycket speltid i AIK. Det enda problemet: Affane har, i slutet av våren, fått spela i en typ av defensiv mittfältsroll, och därifrån görs det inte mycket poäng. Tar dock han om en del fasta situationer, kan vara ett kap.

Pawel Cibicki, mittfältare, Malmö FF, 7 000 000:
– Står som mittfältare på spelet, dessutom en dyr sådan. Men så bra han var i våras så är det svårt att säga emot den prislappen. Dippade visserligen lite emot slutet, men bidrar med assist och mål och startar, oavsett om det är som anfallare eller yttermittfältare, alltid.

SKAPA DITT LAG HÄR!

Niclas Eliasson, mittfältare, IFK Norrköping, 6 500 000:
– Allsvenskans stora, stora utropstecken under våren. Seriens stora assistkung som troligtvis gör sin sista höst i Sverige (för den här gången). Tycker han borde kosta mer.

Melker Hallberg, mittfältare, Kalmar FF, 3 000 000:
– Två mål och totalt tre poäng på elva matcher är för lite för en offensiv spelare. Men ska Kalmar lyfta i tabellen, under ny tränare, så kommer Hallberg vara viktig, dessutom billig.

Kerim Mrabti, mittfältare, Djurgården, 5 000 000:
– Står som mittfältare på spelet men har, mestadels, agerat någon typ av anfallare under våren och har gjort det bra. Tre mål, totalt sju poäng, och ett givet val i undertecknats lag.

Kristoffer Olsson, mittfältare, AIK, 3 000 000:
– Köper inte riktigt de tokhyllningarna som han fick efter att ha spelat upp sig under allsvenskans gång. Han var okej, Kristoffer Olsson, men kommer troligtvis bara fortsätta växa. Fått en mer offensiv roll och för ett sådant pris: Ett bra val.

Gustav Engvall, anfallare, Djurgården, 6 500 000:
– En målskytt av rang under våren och lär så förbli i höst – om han får stanna. Osäker framtid i Djurgården, men stannar han så är han ett bra val.

SKAPA DITT LAG HÄR!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB