Startsida / Inlägg

Lagnelius: Bästa fyndet i DITT hockeyallsvenska favoritlag

av Nils Paulsson
managerHA

Deadline för hockeyallsvenskan manager kl 18.59 i kväll!

Här tipsar jag om det bästa fyndet i just DITT favoritlag!

HÄR ANMÄLER DU DITT LAG

AIK:

 
* Erik Ullman, back
Pris: 5 000 000
Svårt att hitta fynd i AIK, där de flesta poängspelare är dyra. Men Ullman, ung och utvecklingsbar, slåss med Eric Norin om att vara den ledande offensiva backen i power play. Tar han den platsen kan poängen rassla in.
 

ALMTUNA:

* David Vallorani, forward
Pris: 4 000 000
Har varit en poängspruta i flera år i lägre divisioner och imponerat på försäsongen. Almtuna är förvisso tippat att vara i botten, men den rutinerade kanadensaren lär göra sina poäng ändå, särskilt som han fått sällskap av sin radarpartner Luke Pither.

BIK KARLSKOGA:

* Jeff Hayes, forward
Pris: 3 000 000
Öste in 52 poäng på 41 matcher i tyska andraligan förra säsongen. Har inte imponerat på försäsongen och inte nätat än, men om kanadensaren lyckas acklimatisera sig i de värmländska skogarna är tre mille värt att chansa på. Ger utrymme i kassan för att plocka in dyra stjärnor.

BJÖRKLÖVEN:

* Alex Hutchings, forward
Pris: 7 500 000
Svårt att hitta billiga fynd i Löven, men sett till poängproduktion känns 7,5 mille för Hutchings billigt. Publikfavoriten är en stabil poängplockare.

LEKSAND:

* Calle Själin, back
Pris: 3 500 000
Supertalangen från Östersund är en oslipad diamant som kan utvecklas enormt under säsongen om man han får förtroende. ”Han är en talangfull back med alla verktyg i lådan”, som tränaren Markus Åkerblom uttryckte det.

MODO:

* Lukas Wernblom, forward
Pris: 4 000 000
Modo-ikonen Magnus Wernbloms grabb fick testa på hetluften redan förra säsongen och var precis lika respektlös och orädd som sin far. Har en grym potential och kan han bara hålla sig i skinnet kan det bli en raketutveckling denna säsong. Men nej, han är tyvärr ingen poängspruta.

OSKARSHAMN:

* Roope Ranta, forward
Pris: 3 000 000
Har förvisso inte övertygat på försäsongen, men den finske miniliraren är värvad som en spetsspelare och kommer få chanser i power play. Sprutade in 57 poäng på 52 matcher i tyska andraligan förra säsongen. Nog fasen ska han väl kunna måla i HA också.

PANTERN:

* Stefan Söder, forward
Pris: 4 000 000
En late bloomer som snittade en poäng per match när Troja avancerade till hockeyallsvenskan förra säsongen. Har imponerat på försäsongen och ska nu bevisa att han håller på högre nivå. Jag tror att det blir bra produktion sett till prislappen.

VITA HÄSTEN:

* Jonathan Tholander, forward
Pris: 3 000 000
Sprutade in 30 mål på 39 matcher och blev med det bästa målskytt i hela division 1 förra säsongen. En late bloomer som tagit stora utvecklingskliv på sistone och öst in fem mål på försäsongen.

SÖDERTÄLJE:

* Markus Persson, forward
Pris: 4 000 000
Gjorde succé i Tingsryd för två säsonger sedan och värvades till Västerås, men fick säsongen spolierad av skada. Är nu skadefri och kan få en nytändning i SSK, även om han varit blek på försäsongen. En chansning, men fyra mille kan det vara värt.

TIMRÅ:

 
* Henrik Haukeland, målvakt
Pris: 5 500 000
En riktigt bra målvakt – ung men ändå rutinerad – i ett lag som jag tippar kommer hamna på över halvan av tabellen. 5,5 mille känns som ett kap.

TINGSRYD:

* Niklas Rubin, målvakt
Pris: 5 000 000
Seriens kanske bästa målvakt i ett av seriens tätaste försvar. Given förstemålvakt, som kommer få stå merparten av matcherna. Fem mille för honom känns billigt, även om jag tror att Tingsryd kan få det svårare i år än tidigare.

TROJA-LJUNGBY:

* Jonathan Johnson, forward
Pris: 4 500 000
Spelar förvisso i ett lag som många tippar i botten, men jag tror att nykomlingen har något lurigt på gång. Nyförvärvet Jonathan Johnson, son till Vita Hästen-tränaren Jonas Johnson, har legat runt 20 poäng två säsonger i rad i Taif och får nu en ledande roll i Troja.

VÄSTERVIK:

* Tobias Björklund, back
Pris: 3 500 000
Öste in 39 poäng på 34 matcher i division 1-laget Mariestad förra säsongen, riktigt bra för en back. Återstår att se om han kan producera även i hockeyallsvenskan, men för det här priset är det värt att chansa.
Lycka till i tävlingen! Utmana mig genom att gå med i Lagnelius Liga!

HÄR ANMÄLER DU DITT LAG!

Mvh Emil Karlsson Lagnelius
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB