Startsida / Inlägg

Karlsson: Mina ändringar – i sista stund

av Kalle Karlsson
PremierManager2

Ikväll startar Premier League och Premier Manager. Här är mina byten inför avspark i tävlingen.

Tottenhams Kieran Trippier är på skadelistan och det verkar oklart när han är åter. Detsamma gäller Chelseas Tiémoué Bakayoko.  Båda dessa spelare växlas ut, men jag passar på att göra ett par byten till.

Gabriel Jesus är en underbar spelare och honom kommer jag med all sannolikhet satsa på senare. Men nu känns Kelechi Iheanacho, nyförvärv i Leicester, som ett ännu mer spännande val. Man får nigerianen för blott 3,0 miljoner kronor. Han är van att komma in från bänken och näta så även om han inte startar i Leicester kan han leverera poäng.

Paul Pogba gjorde inte så många poäng förra säsongen, men nu har Nemanja Matic tillkommit och det ger Pogba en mer offensiv roll. Pogba hade otur med ideliga träffar i virket förra säsongen, men nu är han kapabel att göra mer än tio mål från mittfältet. Lägg till några assist till polaren Romelu Lukaku så är investeringen värd pengarna.

Jag växlar även ut Danny Blind mot Sead Kolasinac. Den sistnämnde övertygade stort i Community Shield och bör vara given i startelvan närmaste matcherna (vilket inte kan sägas om Blind). Kyle Walker får också ta klivet in i elvan då han bör få licens att gå offensivt nu när Pep Guardiola skissat på trebackslinje.

Här tar du ut ditt eget lag i Premier Manager!

***
Mina byten:

Ut:

Kieran Trippier, Tottenham

Tiémoué Bakayoko, Chelsea

Gabriel Jesus, Manchester City

Danny Blind, Manchester United

In:

Sead Kolasinac, Arsenal

Kelechi Iheanacho, Leicester

Paul Pogba, Manchester United

Kyle Walker, Manchester City

Här tar du ut ditt eget lag i Premier Manager!

> Anslut till ”Kalle Karlssons liga” och tävla om specialpris i form av en Ipad.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB