Startsida / Inlägg

Så bra är de tio dyraste i Premier Manager

av Martin Tolén

Att spendera pengar är ju kul.

Så även i Premier Manager.

Men ibland kan man ju välja att spendera pengarna på bra respektive mindre bra sätt. Här är betygen på de tio dyraste spelarna i Premier Manager:

SKAPA DITT LAG HÄR!

Betygsskalan (1-5):

1 – Rör inte i. Inte ens med tång.
2 – Okej, men finns bättre.
3 – Det här är bra, lite chansning.
4 – Oftast poäng, men finns vissa frågetecken.
5 – Poänggaranti. Mål eller assist i var och varannan match.

1) Harry Kane, anfallare, Tottenham – 10 miljoner kr (vald av 16,1%)
Det är inget snack om saken. Tottenham har ett av ligans bästa anfallsspel och Kane är den som gör mål. Brukar ha viss förmåga – eller oförmåga – att inte göra mål i början av säsongen. Men vi får väl kalla det transportsträcka. Betyg: +++++ 

2) Alexis Sanchez, anfallare, Arsenal – 9 miljoner kr (vald av 2,2%)
Om Alexis blir kvar i Arsenal är det poänggaranti. Men det finns ett litet problem kring att ta med chilenaren. Står skriven som anfallare här, men spelar mest som en offensiv yttermittfältare i år nu när Lacazette är given på anfallspositionen. Betyg: ++++

3) Romelu Lukaku, anfallare, Manchester United – 9 milj kr (vald av 32,6%)
Kommer att leverera mål i Manchester United. Men kom ihåg, Man Utd under Mourinho är inget 6–3 en lördag. Det är två säkra noll mot Burnley hemma. Så Lukaku kan få svårt att massproducera mål och dessutom finns en Marcus  Rashford som ska ha sina matcher. Betyg: ++++ 

4) Sergio Agüero, anfallare, Manchester City – 9 miljoner kr (vald av 3,8%)
Nä. Nu har inte undertecknad direktnumret till Pep Guardiola. Men redan i fjol såg vi att Zlatans nästbäste vän väldigt många gånger valde Gabriel Jesus före Agüero. Blir det så även i år är det här en riktig negativ bomb att sitta på. Betyg: ++

5) Eden Hazard, mittfältare, Chelsea – 8,5 miljoner kr (vald av 4,6%)
Det råder inga tvivel om att Eden Hazard är en poängmaskin och får även lite extra när han står uppsatt som mittfältare. Men vi kan inte riktigt landa på fem fulla plus här. Belgaren går skadad, kommer att missa ligastarten och eftersom det här bara gäller höstsäsongen kan det bli kostsamma poäng att gå miste om. Läge att sätta in senare? Betyg: ++++

SKAPA DITT LAG I PREMIER MANAGER HÄR!

6) Philippe Coutinho, mittfältare, Liverpool – 8,5 miljoner kr (vald av 6,4%)
Om brassen blir kvar i Liverpool är det här ett superköp. Snackas om Barcelona, men Klopp vill inte sälja. Kommer att alternera mellan en offensiv mittfältsposition och uppe i ett tremannaanfall. Betyg: +++++

7) Kevin de Bruyne, mittfältare, Manchester City – 8,5 milj kr (vald av 4,8%)
Har någon oförklarlig förmåga att alltid vara som bäst under första halvan av säsongen. Lär bidra med poäng, men det är konkurrens om att stå för mål och assist i Citys offensiv. Kan nog vara en som missgynnas i ett sådant här spel. Betyg: +++ 

8) Dele Alli, mittfältare, Tottenham – 8,5 miljoner kr (vald av 8,6%)
Poängmaskin som ligger i hålet mellan mittfält och Harry Kane. Har en förmåga att dyka upp på rätt plats vid rätt tillfälle inne i straffområdet och kan göra mål på alla möjliga vis. Ska inte underskatta att han står som mittfältare. Betyg: ++++

9) Diego Costa, anfallare, Chelsea – 8 miljoner kr (vald av 0,9%)
De som redan gjort sitt lag verkar kunna sin läxa. Bara en procent har valt att ha med Costa i laget och det borde ingen ha. Kommer inte att göra en match till under Antonio Contes ledning och är förmodligen såld när transferfönstret stänger. Betyg: +

10) Sadio Mané, anfallare, Liverpool – 8 miljoner kr (vald av 9,2%)
Lite förvånad att så pass många har med Mané ändå. Spelar i en ytteranfallsposition i Liverpool och kommer att få rotera när Liverpool ska varva ligaspel med Champions League. Är dock en poängmaskin när det väl gäller. Snabb och giftig. Betyg: +++

VAR MED TILL LIGASTARTEN – SKAPA DITT LAG NU!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB