Startsida / Inlägg

Tomas Ros: Här är mina bästa Dreamteam-val

av Nils Paulsson, Aftonbladet

Det är mycket Frölunda över mitt lag.

ros2

 

 

Anledningen är enkel, göteborgarna kommer vinna många matcher och man kommer göra många mål. Sånt som poänggeneratorn i Dream Team gillar.
Kanske en skräll att jag ställer Johan Mattsson i mål, men han är klart billigare än Johan Gustafsson och jag tror även att Mattsson kommer plocka hem förstaspaden den här säsongen. Givetvis ska jag ha bra kontroll på hur Frölunda matchar och vara alert om Mattsson inte står.

Som backar väljer jag underbarnet Rasmus Dahlin. Ja, jag vet att han bara är 17 år och att han endast gjorde tre poäng i grundserien. Men nu kommer Frölunda ge mer tid, även i powerplay till Dahlin.
Marcus Högström är en rejäl back i Djurgården som snittar 0,5 poäng per match och kommer få ännu mer istid i powerplay nu när Linus Hultström är i Florida igen.

Juuso Ikonen, Ryan Lasch och Joakim Lindström är min kedja. Det är här som jag öppnat plånboken och dragit på rejält med deg. Lasch och Lindström kostar mycket. Men det är de värda och jag blir förvånad om de inte snittar en poäng per match och då rasslar det in DT-poäng. Ikonen får glida in på ett bananskal. Hans prislapp var det som jag hade råd till efter att jag bränt ut mig på Lindström och Lasch. Aaron Palushaj är annars ett kap i Brynäs med låg prislapp, hyfsat låg i alla fall. Kan till och med kalla albanen för ett mycket stort kap.

LAGET:

Johan Mattsson, Frölunda, 6 000 000


Marcus Högström, Djurgården, 6 500 000

Rasmus Dahlin, Frölunda. 4 500 000


Ryan Lasch, Frölunda, 10 000 000

Joakim Lindström, Skellefteå, 11 000 000

Juuso Ikonen, Brynäs, 4 000 000

Tränare: Frölundas Roger Rönnberg, 8 000 000

Totalt: 50 000 000

//Tomas Ros

 • SKAPA DITT EGET LAG I DREAMTEAM HÄR!

 • OBS! Glöm inte att ansluta till ”Sportbladet-ligan” och utmana Ros lag i Dream team. Första pris: En middag med Tomas Ros. Andra pris: En exklusiv kökskniv

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB