En dag i Roslagen
avNakenbad i Roslagen. Snacka om aptitretare.
Om dagen börjar så här, kan man bara föreställa sig
hur den kommer att sluta.
Svampplockning är en fin gammal nordisk tradition,
precis som plundring och våldtäkter.
Själv har jag ganska dålig koll på de här ursvenska traditionerna,
så jag nöjer mig med att följa samma instruktioner som de amerikanska
soldaterna i Vietnam: Plocka bara de gula.
Efter att ha rensat svampen, är det dags för osten.
Ost och vin slår aldrig fel. Tillsammans är de ett ljuvligt löfte, ett vällagrat intro,
ett opasteuriserat förspel.
På tallriken löjrom, i glaset OP Andersson. Proletärt så in i helvete.
Helan går och jag hakar på. Men efter nubben, finns det inte längre någon ursäkt.
– Ska vi göra det, undrar jag.
– Jaaaa, svarar hon.
Si, señor!! Jag grillar argentinsk oxfilé!
Den är insmugglad, svenskt kött är ju oätligt.
Meningen med livet ligger och fräser på grillen,
som ett svårtytt men avgörande budskap till evigheten.
Vilket avslut på kvällen!