Startsida / Inlägg

Svenskt labb-kött eller Därför smugglar jag kött från Argentina

av Martin Ezpeleta

Svenskt kött ska börja odlas i laboratorium,
kan man läsa i dagens Aftonbladet.

In vitro köttet kommer inte smaka sämre än annat svenskt kött,
lovar producenterna.

Frågan är: Kan det smaka sämre?

Svenskt nötkött är så smaklöst att jag alltid
misstänkt att det inte framställs av kor
utan laddas ner på Internet –
så kallad illegal filédelning.

Ifjol polisanmälde mina smaklökar svenskt nötkött för grov misshandel.
Det är en av de mest skakande och makabra
förhören i svensk kriminalhistoria.

– Ibland var man tvungen att tugga 80 gånger för att kunna svälja,
berättade en traumatiserad smaklök.
– Situationen var våldsam, de var också maskerade.
– Maskerade? frågade förhörsledaren.
– Ja, med marinad för att dölja sin riktiga identitet,
men jag är ändå säker på att det var svenskt kött.
– Hur kan du vara säker på det?
– Det är bara här man grillar med så mycket tändvätska,
att köttet alltid smakar bensinmack.

Efter en sommar i svenska Muantanamo får mina smaklökar posttraumatisk stress.
På rekommendation från min argentinske läkare äter jag därför inte längre svenskt.

Jag smugglar istället in köttet från Argentina.
I år hade jag med mig nio kilo vakuumförpackad oxfilé
Lagom för en sommar i Sverige.

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB