Duschfynd

Om morgonen använder jag duschen efter Linnea. Man vet aldrig vad man hittar därinne. För ett par minuter sedan hittade jag exempelvis en halväten morot. Här kommer nu den totala listan på saker jag funnit i vår dusch genom åren.

En mugg full med kaffesump: Jag trodde att Linnea försovit sig och därför beslutat sig att dricka sitt kaffe stående, i duschen. Men nej. Kaffesumpen visade sig vara peeling, någon sorts primitiv tvål, således. (Muggen står tre veckor efter uppdykandet kvar bland schampoflaskorna).

Mjöl: För ett par månader sedan låg det vita streck spridda över badrumsgolvet. Jag böjde mig fram och tänkte ”Har Linnea börjat gå på tjack?”. Efter några dagars spänd stämning visade det sig att hon använder mjöl i håret. Nej, jag har ingen aning om varför.

Olivolja: En morgon var jag nära att halka. Jag svor till, tittade ner och upptäckte stora fläckar av något uringult över golvet. Äckligt, tänkte jag. Det såg ut som om en dement åldring sjunkit ner på huk och urinerat i duschkabinen. Men när jag drog fingret genom pölarna och sniffade insåg jag att det var olivolja. Med socker i.

Ett hårdkokt ägg: Den här gången visade det sig att hon faktiskt beslutat sig för att äta sin frukost i duschen. Det hade väl varit trevligare om hon ätit upp hela äggen. Jag pressade fotvalvet i de vidriga resterna av ett hårdkokt ägg och muttrade ”det var väl ett jävla sätt att starta dagen på”.

Aftonbladet Alex Schulman Ann-Marie Skarp Camilla Läckberg Carola Ensamhet God morgon Gym Linnea Livets små njutningar Margaux Dietz Nerja Presenter Sats Sigge Eklund Simon Sköld Simon Strand Sturehof Thelins Östermalm