Måndagsnotiser

Jag stör mig allt mer på alla dessa elsparkcyklar som ligger och dräller som stupade kreatur på trottoarerna. Kalla mig gubbig, kalla mig gärna konservativ, men jag tycker att även äldre människor ska kunna ta sig fram i stan. Ni som inte håller med kan fara åt helvete.

*

På tal om elsparkcyklar så har jag en kompis som lade in 150 000 kronor i företaget VOI för något år sedan. Åtta månader senare var hans aktier värda någonstans kring 20 miljoner. Han kan också fara åt helvete.

*

Jag stod i ICA-butiken för en stund sedan när en kvinna som härstammade från Sydamerika frågade en av de anställda var ”Råttbiffen” fanns. ICA-killen såg mycket frågande ut. ”Rått. Viff”, artikulerade hon som om hon pratade med ett mycket litet barn. Jag var tvungen att bryta in och vänligt förklara att hon menade ”Rostbiff”.

*

Jag vandrar omkring vitklädd som en tennisspelare för att parera värmen. Men jag ska inte klaga. Snart är det vinter och kyla och då blir det kommandopromenader i minus fyra.

*

Linnea skickar mig en bild på en okänd persons rygg. ”Det här är min drömtatuering”, skriver hon. ”Vad i helvete är det där ens?” mumlar jag medan jag lutar mig fram som en tävlingscyklist mot de psykedeliska mönstren på skärmen. Det ser ut som en hastigt nedtecknad haschpsykos. Vad fan gör jag om hon kommer hem med den på kroppen?

Aftonbladet Alex Schulman Ann-Marie Skarp Camilla Läckberg Carola Ensamhet God morgon Gym Linnea Livets små njutningar Margaux Dietz Nerja Presenter Sats Sigge Eklund Simon Sköld Simon Strand Sturehof Thelins Östermalm